Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babaváró hitelről mi a vélemén...

Babaváró hitelről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

A párommal már van egy gyermekünk,házasok vagyunk és van munkahelyünk is.

Tervezünk 3-4 éven belül még egy babát és elgondolkodtunk a babavárón.

A netes oldalak szerint minden feltételnek megfelelünk ami ahhoz kell hogy felvegyük,több bankot is megnéztem de személyesen még nem tudtunk eljutni odáig de nemsokára esedékes. Addig is itt érdeklődnék azoktól akik felvették. Házvásárlásra szeretnénk mert szeretnénk már egy saját házat mert jobb lenne mint albérletben,abból a pénzből a sajátunkat is fizethetnénk.

Szerintetek melyik bank erre a legideálisabb? Melyiknél jobb a törlesztő stb? Akik felvették azok melyiket választották és mi alapján? És miért vettétek fel? Mennyi idő a hitelbírálás? Mindent tudni szeretnék róla személyes tapasztalatok alapján,aztán majd a banknál is megérdeklődjük.

Kérem csak azok válaszoljanak akik felvették,köszönöm előre is a válaszokat.

2019. dec. 19. 14:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
71%
A meglévő gyerek nem számít bele.
2019. dec. 19. 14:39
 2/18 A kérdező kommentje:
Mint írtam szeretnénk másodikat, rá szeretnénk felvenni.
2019. dec. 19. 15:03
 3/18 anonim ***** válasza:
18%

Ja, tehát annyit akartok, hogy a 10 millió kölcsön kamatmentes legyen?

Jobb, mint a semmi, csak az a baj, hogy 10 millióból nem igen vesztek házat.

2019. dec. 19. 15:23
 4/18 0807 ***** válasza:
44%

Minden banknál ugyan annyi a törlesztő, mi az OTP banknál intéztük mivel ott van a számlánk így sok felesleges papírmunkát megúsztunk ezzel. Ha a fizetésetek megfelelő , fel vehető még rá úgymond a 10 millió akkor ahhoz a bankhoz menjetek ahol a számlátok van.

A hitelbírálatra kb 10 napot mondanak .. de lehet több is kevesebb is. Nekünk kb 4 nap volt , bementünk aláírtuk a szerződést és 5 perc múlva a számlánkon volt a pénz.

Szerintem nagyon jó hogy van a fiataloknak ilyen lehetőség... akik meg álltalában ezt leszólják azok akik mondjuk már idősebbek vagy kb 1-2 éve szültek és nekik még nem volt ilyen.. egyszerüen féltékenyek.

Remélem tudtam segíteni :)

2019. dec. 19. 15:39
 5/18 anonim ***** válasza:
22%
Semmi okom féltékenynek lenni egy hitelre, amikor külföldi munkával gyerek nélkül összeraktuk 5 év alatt hitelmentes 30 milliós házat. Nem szülök a pénzért.
2019. dec. 19. 15:41
 6/18 0807 ***** válasza:
84%

Az teljesen más hogy ha van erre lehetőséged , igen szép munka és kemény volt gondolom , büszkék lehettek magatokra :) jó lenne ha mindenkinek így menne de sajnos nem , és jó ha van ilyen lehetőség. És igen lehet fizetem a hitelt egy darabig , de aki alapból akar 2-3 gyereket annak ez eg, kis segítség..

Aki meg csak tényleg a pénzért szül más... csak az a baj hogy egy kalap alá veszik azokkal akik tényleg szeretnének gyereket.. :)

2019. dec. 19. 15:52
 7/18 anonim ***** válasza:
83%
Ami nekem negatív volt, hogy az összes előzetes kalkuláció szerint jogosultak vagyunk a 10 millióra, utána bírálat után kiderült, hogy 6ra. Mi is 1 gyerekre vettük fel, szerintem is hatalmas segítség, hogy nem dupla annyit kell törleszteni mint pl egy jelzálognál. Viszont azt tanácsolom, hogy inkább menj be személyesen, hogy mindennel tisztában legyél az esetleges szükséges papírokat mind be tudd szerezni időben és ne ez miatt csússzon. Ha tényleg meg van minden hét és meg van.
2019. dec. 19. 15:57
 8/18 anonim ***** válasza:
95%

Önerőnek nem rossz, viszont egy teljes házhoz kevés.

Mi is felvettük, de mi saját vállalkozásba (már meglévő, nem most indultunk a 0-ról) fektetjük, ami jövedelmező. Mi tervezünk gyereket, de annak tudatában vettük fel ha nem lesz akkor is vissza tudjuk fizetni a hitelt.

2019. dec. 19. 15:59
 9/18 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem inkább azok a féltékenyek, akiknek ez egyfajta menekülés lenne, azt hiszik, ha adottak a feltételek, akkor máris milyen jó lesz. Inkább azoknak való, akiknek enélkül is van mit felmutatni.
2019. dec. 19. 16:06
 10/18 anonim ***** válasza:
79%
K&h-nál vettük fel, megkaptuk az igényelt 10 milliót. (Átlagnál talán magasabb, de nem extra magas a jövedelmünk, 1 lakashitelünk van ezen kívül.) Ha van már hitel, akkor a felvett összeg egy részét hiteltörlesztesbe kellett fordítani, mi a felét tettük bele. A hitelbìrálat határideje 10 nap, nálunk pont egy hét alatt megvolt.
2019. dec. 19. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!