Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Titeket nem zavar, ha látjátok...

Titeket nem zavar, ha látjátok/halljátok, hogy valaki valamit nem jól csinál?

Figyelt kérdés
Most itt nem arra gondolok, hogy elítélem az szülőket, mert hisztis a gyerekük stb. csak pl. férjem munkatársa a tegnapi karácsonyi partin mesélte, hogy mióta megszületett a gyereke, (kerek 3 napja!Nekem az is fura, hogy volt ideje, energiája elmenni egy buliba, első gyerekesként) ő hagyja sírni, mert csak hisztizik. Majdnem elbőgtem magam mikor mesélte mit mondott. 3 napos szerencsétlen újszülött, sír az anyukája után, mert hiányzik, az meg hagyja sírni, meg hagyja elaludni a saját sírásától. Nem akarok ítélkezni mások felett, de akaratlanul is kiakadtam. Folyton mindenhol azt látom, hogy kifelé hordozzák a babájukat bugyikengruban, ami ugye nem egészséges és ehhez hasonlók. Pedig nem ülök a magas lovon, nagyon bizonytalan vagyok, épp ezért mindennek utánaolvasok, mivel első gyerekkel vagyok terhes, és jól szeretném csinálni.
2019. dec. 17. 12:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%
Nem érdekeltek az ilyen dolgok, amíg nem lett saját gyerekem. Azóta szíven tud ütni egy ilyen helyzet engem is, könyörgöm, egy pár napos baba nem hisztizik! :( (ha nem éhes, álmos, tiszta a pelus) csak közelségre van szüksége...
2019. dec. 17. 14:33
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Valahol zavar, de igyekszem nem tudomást venni róla, nem terhelhetjük magunkat mások butaságaival. Annyi, meg annyi ilyen van a világon, sőt, rosszabb is, hogy el sem hinnéd. Nem szabad mások sorsát ennyire a szívedre venni mert belebolondulsz előbb vagy utóbb.
2019. dec. 17. 16:51
 13/16 anonim ***** válasza:
70%
Pedig ez gyerekbántalmazás. Nem az elmenés, hanem a gyerek igényeinek ilyen szintű nem ismerete és figyelmen kívül hagyása. A bántalmazás nem csak fizikai dolgokat jelent.
2019. dec. 17. 16:57
 14/16 anonim ***** válasza:
15%

Mi az, hogy "nem jól csinál"?

Ki vagy te, hogy megmondd mi jó vagy mi nem jó. Vagy ki vagyok én, hogy ezt megmondjam? Semmi közöm más életéhez így ahhoz sem, hogy milyen mezsgye mentén neveli a gyerekét. Attól, hogy én nem értek egyet valakivel attól még lehet, hogy nekik az a jó ahogy ők csinálják. Honnan tudod, amikor látsz egy kifele hordozót, hogy nem csak havonta egyszer hordoz így fél órát? Az nem ártalmas. Te ezt amit itt írsz már harmadkézből hallottad, lehet, hogy csak egy egyszeri megjegyzésként hangzott el egy fél mondatban ki tudja milyen szövegkörnyezetben.

Annyira irritáló, hogy manapság mindenki mindenkinél jobban tudja mert elolvasott 1-2 cikket a témában valami hiteles oldalon. Bőgjél akkor nyugodtan és szerintem fogadd örökbe azt a gyereket mert te úgyis jobban csinálnád...

2019. dec. 17. 18:05
 15/16 anonim ***** válasza:
74%
Azért nyitottam meg a kérdést, hogy elmondhassam, hogy milyen hülye az, aki azt hiszi, hogy ő tudja a tutit...... de ezek amiket felhoztál, ebben nagyon igazad van és engem is iszonyúan felb@x amikor valaki olyan hihetetlenül triviális dolgokat követ el a gyereke ellen, mint hogy hagyja sírni, kifelé hordozza vagy kompba teszi. Ez nem magánügy, hanem egy kiszolgáltatott emberi lény lelki és testi bántalmazása.
2019. dec. 17. 21:45
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nem volt gyerekem nem érdekelt különösebben. Max. úgy voltam vele, hogy szerintem nem jó, de amúgy hol érdekel. Mióta van, azóta sokkal empatikusabb vagyok a gyerekekkel, sokkal jobban sajnálom őket, mert tényleg látom, hogy még milyen ártatlanok mekkora szeretettel, bizalommal fordulnak az ember felé és milyen nagy igényük van ugyanerre, meg a védelemre. És ha belegondolok, hogy az én lányom mennyi szeretetet, figyelmet és biztonságot kap, akkor elég rossz bele gondolni, hogy tulajdonképpen az összes gyerek ugyanilyen mint ő és hány van, akinek szarnak a fejére, akit bántanak stb. És nem játékokra vagy ilyenekre gondolok, hanem az igényükre, amit a szeretet és a biztonság iránt éreznek.

És a legrosszabb az egészben, hogy nincs értelme beleszólni, mert ha igazán primitív a szülő, akkor a gyereken fog csattanni, hogy a "hülye gyerek" úgy viselkedett, hogy őt amiatt megszólták és rajta tölti ki..

2019. dec. 18. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!