Titeket nem zavar, ha látjátok/halljátok, hogy valaki valamit nem jól csinál?
Mi az, hogy "nem jól csinál"?
Ki vagy te, hogy megmondd mi jó vagy mi nem jó. Vagy ki vagyok én, hogy ezt megmondjam? Semmi közöm más életéhez így ahhoz sem, hogy milyen mezsgye mentén neveli a gyerekét. Attól, hogy én nem értek egyet valakivel attól még lehet, hogy nekik az a jó ahogy ők csinálják. Honnan tudod, amikor látsz egy kifele hordozót, hogy nem csak havonta egyszer hordoz így fél órát? Az nem ártalmas. Te ezt amit itt írsz már harmadkézből hallottad, lehet, hogy csak egy egyszeri megjegyzésként hangzott el egy fél mondatban ki tudja milyen szövegkörnyezetben.
Annyira irritáló, hogy manapság mindenki mindenkinél jobban tudja mert elolvasott 1-2 cikket a témában valami hiteles oldalon. Bőgjél akkor nyugodtan és szerintem fogadd örökbe azt a gyereket mert te úgyis jobban csinálnád...
Amíg nem volt gyerekem nem érdekelt különösebben. Max. úgy voltam vele, hogy szerintem nem jó, de amúgy hol érdekel. Mióta van, azóta sokkal empatikusabb vagyok a gyerekekkel, sokkal jobban sajnálom őket, mert tényleg látom, hogy még milyen ártatlanok mekkora szeretettel, bizalommal fordulnak az ember felé és milyen nagy igényük van ugyanerre, meg a védelemre. És ha belegondolok, hogy az én lányom mennyi szeretetet, figyelmet és biztonságot kap, akkor elég rossz bele gondolni, hogy tulajdonképpen az összes gyerek ugyanilyen mint ő és hány van, akinek szarnak a fejére, akit bántanak stb. És nem játékokra vagy ilyenekre gondolok, hanem az igényükre, amit a szeretet és a biztonság iránt éreznek.
És a legrosszabb az egészben, hogy nincs értelme beleszólni, mert ha igazán primitív a szülő, akkor a gyereken fog csattanni, hogy a "hülye gyerek" úgy viselkedett, hogy őt amiatt megszólták és rajta tölti ki..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!