Hogy lehetnék jó anya, ha a fáradtság a legrosszabbat hozza ki belőlem?
Velem pont ez volt. Éjjeli ezredik kelésnél. Kiabàlás, fohászkodás "hogy vinne el az ördög" és hasonló. Lelkiismeretfurdalás napokig.
Most azt csinàlom, hogy kimegyek a vécére és magamnak elmotyogom az összes "mért vert meg veled az Isten?" és hasonló borzalmakat 2 percben, az alatt magamhoz térek és helyreteszem az agyam.
Annyival többet sír a gyerek, de nem kap démonanyai viselkedést.
Sokan vagyunk így,nem vagy egyedül. Bár tudom,ez nem segít.
Én a 8 hónapos kisfiammal már 1 hónapja küzdök. Jó alvó volt. Most a szepa,a mozgásfejlődés,a fogzás egyszerre dörömbölt az ajtón. 3-4x ébred éjszakánként,nehezen alszik vissza. Min.fél,max.1 óra az altatás. És 1 óra múlva kezdi elölről. Nálunk apuka csak péntek és szombat éjjel tud besegíteni,mert ingázik a munkahelyére,hajnal 3-kor már indul.
Én is sz@r anyának gondolom magam,türelmetlen,kialvatlan,tehetetlen vagyok. És a tehetetlensèg visel meg leginkább. Azt mondják,vége lesz ennek 1x. Várom a végét.
Tudom,nem segítettem igazán,de egy biztos,nem vagy ezzel egyedül,és ettől nem vagy rossz anya.
De jó hogy ennyien vagyunk így.
Én már komolyan azt hittem hogy csak én lehetek a világon ilyen szar anya. Azért megnyugodtam hogy nem velem van a baj mert már komolyan olyan gondolataim voltak hogy inkább itt hagyom az apjával mint hogy ilyen szaranyával legyen. Persze erre nem lennék képes mert az életemet adnám érte.
Csatlakozok a kerdezohoz.Nalunk mar 2 eve tart a nem alvas ejszaka.Ugyan igy erzek mint te.
Es jo olvasni (bocsanat nem rossz indulatbol irom) h nem csak en vagyok igy.
Kitartast mindenkinek.
Én is nagyon rosszul tűröm a nemalvást. Kb ugyanezen a vívódások én is végig mentem. 2 dolog segített: tudatosítani magadban, hogy ember vagy és nem gép, és hogy egyikôtöknek sem lesz jobb attól hogy mérges leszel. A másik pedig hogy napközben amikor csak úgy érzed aludj vele. Le kell sz@rni ilyenkor a mosatlant meg porszívót mosógépet és aludni. Fél-egy óra is csodákra képes.
Nálunk a legrosszabb időszak betegség idején van, főleg ha én is beleesem. Először miatta nem alszunk, aztán én meg saját jogon. Az alap a 2 hét. Déli szunya nélkül már világgá mentem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!