Hogyan tudnám magam hozzá szokatni a korai lefekvéshez? 15/L
Mit jelent vajon az 1. válaszoló válasza? Nem értem, ennek ellenére üzenem neki, hogy nem szokok rá, hanem szokom, mert ikes ige.
Úgyszintén a kérdezőnél is találtam jó pár helyesírási és nyelvhelyességi hibát, főleg nyelvhelyességit: nem lefekszek, hanem lefekszem, nem forgolódok, hanem forgolódom, szintén ugyanazért, mert ez is ikes ige (tehát amelyik ige 1. sz. 3. személyben -ik ragot kap, az az ikes ige (ő alszik, ő eszik stb), és ezek 1. sz. 1. sz-ben -m ragot kapnak. Csak azért írom, hogy egy kicsit segítsem a suliban a nyelvtan jegyet.A "nem tudom aludni reggel"-nek pedig nincs értelme. Talán nem tudok aludni reggel. (Ez nem ikes ige :) ő tud, ne tudik.:))(A birok meg németes, ajánlatos kerülni.)Meg egy-két vesszőhiba is volt, ha újból elolvasod, biztos te is megtalálod.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak: az igaz, hogy az éjfél előtti alvás a legfontosabb, de vannak bagoly típusú emberek, és vannak pacsirta típusúak. Ezen alapvetően nemigen lehet változtatni. Enyhe nyugtatóra pedig nem lenne jó rászokni. A citromfű tea szokott hatni. Lefekvés előtt egy órával igyál meg egy pohárral belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!