Amióta otthon vagytok gyerekekkel, nektek se végez házi munkát a férj, aki előtte besegített?
Mennyit segítek ah ő munkájában? Sokat. Ellátom a gyerekét és a háztartásunkat, amíg dolgozik.
A korábbi munkám miatt kapott csed/gyed és a vállalt alkalmi munkáim segítenek a megélhetésben.
Ilyen apróságok.
A háztartás és a gyerek nem a nő dolga. A nő dolga hogy amíg cseden, gyeden van, addig ezeket végezze, amíg a férfk dolgozik. Utána közösen, utâna pihen mindenki.
Nem 8 órát dolgozik az egyik, hétvégén nullát, amíg a másik heti 168-at.
Nem a gyerekezésért kapom a pénzt. Azért kapom, hogy amikor ő dolgozik a munkahelyén, az alatt én a gyerekkel dolgozom.
Nem azért, hogy egy héten 168 órát dolgozom, amig ő 40-et. Jó vicc.
De ha így lenne, akkor a gyereket ellátom, de a háztartáshoz már nem nyúlok, 168 vs 40, akkor a háztartás az ő dolga...
Amúgy az én párom pl vàltott műszakol. Vàltozó, mennyi munkája van, van hogy semmi. Bemegy este 7re, eljön reggel 7kor és semmit nem kellett csinàlnia. Másnap alvónapja van.
Ha ilyenkor mondjuk én hajnali egyig takarítok (mindig kb addig szoktam amikor éjszakás), utána óránként kel a gyerekem, utàna èn vagyok egyedül a gyerekre és a hàztartásra amíg az alvónapját tölti, akkor utána pihenjen délután és este, mert a gyerek és a háztartás az én dolgom, nézze végig, hogy rohanok éjjelig mint a mérgezett egér?
Az szép kapcsolat, ugye? Szerinted ilyen leosztásnál, mikor tudna együtt egy órát eltölteni a pár?
(A közalkalmazotti rendszer ugyanez, csak a hozott példán jobban látszik).
"Miért? Te mennyit segítesz az ő munkájában?"
Tehát szerinted a házimunka csak a nő munkája? :-O Ha nem lenne nős, ha egyedül élne, akkor a férfinek nem is lennének háztartási teendői? :D
Ha a férfinek a "saját" munkájában kell segítség, az olyan, mint amikor a nőnek a "saját" munkájában van szüksége segítségre. De itt most nem ez a téma. Hanem a házimunka, ami közös munka!
Kis matrica, ezt én is hallottam már 😊
Az a korú gyerek, akit le se lehet vakarni egy percre se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!