Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor utalják a táppénzt?

Mikor utalják a táppénzt?

Figyelt kérdés

Október 1. óta táppénzen vagyok a szülésig (nov. 20?). Folyamatosan leadtam a munkahelyemen a táppénzes papírokat, azonban pénzt még mindig nem kaptam, pedig már lassan másfél hónap is eltelt. (az első napok után a munkahelyem utalta a fizetésemet). Lassan megszülök, azonban a táppénzből még semmit nem kaptam meg.

Ha 20-án megszületne a babám, és attól a naptól igénylem a TGYÁSt, akkor megkapom a táppénzt is? A kettő ugye nem zárja ki egymást? A TGYÁSt igényléstől számítva mikor utalják? (a munkahelyem nem kifizetőhely, budapesten élünk)

2008. nov. 18. 16:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Az OEP a táppénzes papírok beérkezésétől számított 30 napon belül fizeti ki a táppénzt.

Nekem pl. a szept 9-23-ig tartó táppénzemet november 3-án utalták (mert hozzájuk okt. 1-jén érkeztek meg a papírjaim).

Nem zárja ki a 2 egymást, én is ekkor már megkaptam a TGYÁS-t is (Db-ben annak is 30 nap az ügyintézési ideje).

2008. nov. 18. 16:22
 2/5 anonim ***** válasza:

szia.a táppénz sajna sok idő de ha minden rendben van a papirokkal akkol elvileg 30 napot ülnek rajta és utána utalnak-..én személyesen adom le mert ugy gyorsabb.lehet hogy bent a cégnél ülnek rajta.

a tgyást attol függetlenül megkapod de annak is van kb 2 honap átfutási ideje..sajna

2008. nov. 18. 16:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én júli 1 óta vok táppénzen és az első kifizetés szept közepén érkezett!

Sajnos elég lassan intéződnek ezek a dolgok...

2008. nov. 18. 17:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Én augusztus közepe óta várok a pénzemre...:(
2008. nov. 19. 07:35
 5/5 anonim ***** válasza:

szia!

jól írta az egyik előttem szóló,30 nap az átfutási idő. valószínű a céged ül a papírokon!hívd fel az OEP-et és kérdezz rá beérkeztek-e a tp. papírjaid!ne aggódj, hidd el nekem én is így jártam. Vártam november elején a szeptemberi tp-zem.Kiderült a cégem 2 hét csúszással postázta a papírt!! azóta én adom postára 2 hetente, a cégnek pedig beküldök 1 másolatot!

32 hetes pocakos

2008. nov. 20. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!