Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek alkalmas egy...

Szerintetek alkalmas egy ilyen nő a gyerekvállalásra? Aki egész életében nem tartozott felelősséggel semmi iránt és a könnyebb utat kereste?

Figyelt kérdés

Van egy volt barátnőm, gimiben végig barátnők voltunk, majd utána is sokáig, de megszakadt pár hónapja.

Én szakma után elköltöztem a szüleimtől, tök alap volt nekem a szabadság utáni vágy. Ő valamennyivel tovább járt iskolába, de ő hallani sem akart költözésről, mert neki jó otthon, pedig őt még anyagilag tudták is volna támogatni. Munkahelyeit 1 napig bírta elviselni, addig lépegetett ki mindenhonnan, míg az apja nem rakta be egy olyan vállalkoázásba (a sajátjába), ahol nem kell semmit, de tényleg semmit csinálnia. Így egész nap jön-megy, konditerem, kozmetikus, tényleg nem dolgozik gyakorlatilag. Mindig olyan pasikat keresett, akik pénzesek és wellnesselgettek meg utazgattak folyamatosan, de ő egyikkel sem költözött össze, mert otthon kényelmesebb.

Most pedig látom, hogy összejött egy nálunk sokkal-sokkal idősebb férfival és már hozzá is ment, jön a baba. Odaköltözött, még bejárónője is van. Jaaa meg mindenhova taxival utazik, mert azt mondta mindig, hogy ő nem kockáztat a jogsival, neki az túl nagy felelősség. Tényleg minden alól kibújt mindig ami felelősség. Csak a könnyű megoldás.

Már nekem is van gyerekem. De én előtte 10 évet éltem külön, albérletben. Mindent magamnak kellett megoldani, nekem a szüleim egy bútort nem húztak odébb. Életrevaló vagyok, beosztom a pénzt és meg tudok oldani bármit. Így könnyű a gyerekkel is... Na de ő? Szerintetek hogy fog boldogulni? Én el sem tudom képzelni. A gyerek nagy felelősség és a gyereknevelés nem könnyű.

2019. dec. 13. 14:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%
Azért szeretem kicsit irigykedsz. Amúgy meg valóban kissé igazságtalan a dolog, de nem is biztos, hogy olyan jó neki. Illetve még változhat a dolog, lelép a pasi például.
2019. dec. 13. 15:37
 12/20 anonim ***** válasza:
93%

Minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak, mint te?

Nem ciki irigynek lenni, de legalább ismerd be, hogy az vagy.

Nekem is mindenért meg kellett dolgoznom, a szüleim 18 éves korom óta nem hogy egy forinttal, de egy tányér étellel nem támogattak, a férjem is pont olyan csóró volt, mint én, együtt építettünk fel mindent. Nagyon büszke vagyok rá. De ettől még én is irigylem azokat, akiknek csak megszületni volt nehéz. Vagy akik jó helyre tették a feneküket.

Mindenesetre a gyerek miatt ne aggódj, fel fog nőni így is.

2019. dec. 13. 15:42
 13/20 anonim ***** válasza:
15%
Ma már az az általános nézet, hogy csak az ilyen nők alkalmasak anyának. Aki marad a hagyományos szerepnél, hogy hajlandó szoptatni a gyereket, inkább a gyerekével van minthogy fodrászhoz menjen, ne adja az ég kinyúlt polót is hajlandó felvenni és nem teszi magát instán meg facebookon, az az alkalmatlan anyának, és az van lenézve.
2019. dec. 13. 15:48
 14/20 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó te hol élsz? 😂
2019. dec. 13. 15:53
 15/20 anonim ***** válasza:
88%

A valóságban. Sokkal jobb egy igényes, gazdag anyuka aki néha bébiszitterre bízza a gyerekét, mintsem egy olyan retek mint a kérdező.

Nem kell rá irigykedned, örülj hogy neki jobb sors jutott.

2019. dec. 13. 15:57
 16/20 anonim ***** válasza:
87%
Jó fej férjed van, hogy engedi, hogy te is hord a fát...így nem is csodálom, hogy irigy vagy!
2019. dec. 13. 16:38
 17/20 anonim ***** válasza:
88%
Minden szavadból süt az irigység! Ezt nem tagadhatod.
2019. dec. 13. 20:14
 18/20 anonim ***** válasza:
72%
Valószínű ezután is mások oldják meg a gondjait. Ha van bejárónő,babysitter is lesz,több is. Én azt csodálom,h vannak ilyen férfiak akiknek erre van igényül h egy olyan nőt tartsanak aki semmit nem tesz semmiért csak úgy van.Ha én gazdag lennék,eszem ágában nem lenne olyannal megosztani aki csak annyira volt képes eddigi életeben h eljárt a kozmetikába.
2019. dec. 18. 20:51
 19/20 anonim ***** válasza:
58%

OK, értjük, neked nagyon rossz, egész életedben szoptál.

De a gyerekvállaláshoz nem szopni kell.

2019. dec. 18. 23:26
 20/20 Shiroi-chan válasza:
100%

16. válaszoló nem biztos, hogy szívesen "hagyja" a kérdező párja/férje hogy hordja a fát, de talán az az ember egész nap gürizik s a kérdező ennyivel is szerez egy apró kis örömet neki, hogy meleg várja otthon. Semmi rossz nincs abban ha nők is beviszik azt az öl fát a házba vagy megjavítanak egy-két dolgot. Mi nők is képesek vagyunk bármire, nem csak annyik vagyunk akik főznek, mosnak, takarítanak és gyereket nevelnek.

Egyébként a kérdezőnek viszont azt mondanám, hogy nem szép dolog az irigység de az is igaz, hogy valamilyen szinten mindannyiunkban benne van. Szerintem örülj annak, hogy amid van azt te szerezted meg magadnak, a saját erődből. Büszke lehetsz arra amit elértél.

2020. márc. 5. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!