Szerintetek alkalmas egy ilyen nő a gyerekvállalásra? Aki egész életében nem tartozott felelősséggel semmi iránt és a könnyebb utat kereste?
Van egy volt barátnőm, gimiben végig barátnők voltunk, majd utána is sokáig, de megszakadt pár hónapja.
Én szakma után elköltöztem a szüleimtől, tök alap volt nekem a szabadság utáni vágy. Ő valamennyivel tovább járt iskolába, de ő hallani sem akart költözésről, mert neki jó otthon, pedig őt még anyagilag tudták is volna támogatni. Munkahelyeit 1 napig bírta elviselni, addig lépegetett ki mindenhonnan, míg az apja nem rakta be egy olyan vállalkoázásba (a sajátjába), ahol nem kell semmit, de tényleg semmit csinálnia. Így egész nap jön-megy, konditerem, kozmetikus, tényleg nem dolgozik gyakorlatilag. Mindig olyan pasikat keresett, akik pénzesek és wellnesselgettek meg utazgattak folyamatosan, de ő egyikkel sem költözött össze, mert otthon kényelmesebb.
Most pedig látom, hogy összejött egy nálunk sokkal-sokkal idősebb férfival és már hozzá is ment, jön a baba. Odaköltözött, még bejárónője is van. Jaaa meg mindenhova taxival utazik, mert azt mondta mindig, hogy ő nem kockáztat a jogsival, neki az túl nagy felelősség. Tényleg minden alól kibújt mindig ami felelősség. Csak a könnyű megoldás.
Már nekem is van gyerekem. De én előtte 10 évet éltem külön, albérletben. Mindent magamnak kellett megoldani, nekem a szüleim egy bútort nem húztak odébb. Életrevaló vagyok, beosztom a pénzt és meg tudok oldani bármit. Így könnyű a gyerekkel is... Na de ő? Szerintetek hogy fog boldogulni? Én el sem tudom képzelni. A gyerek nagy felelősség és a gyereknevelés nem könnyű.
Minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak, mint te?
Nem ciki irigynek lenni, de legalább ismerd be, hogy az vagy.
Nekem is mindenért meg kellett dolgoznom, a szüleim 18 éves korom óta nem hogy egy forinttal, de egy tányér étellel nem támogattak, a férjem is pont olyan csóró volt, mint én, együtt építettünk fel mindent. Nagyon büszke vagyok rá. De ettől még én is irigylem azokat, akiknek csak megszületni volt nehéz. Vagy akik jó helyre tették a feneküket.
Mindenesetre a gyerek miatt ne aggódj, fel fog nőni így is.
A valóságban. Sokkal jobb egy igényes, gazdag anyuka aki néha bébiszitterre bízza a gyerekét, mintsem egy olyan retek mint a kérdező.
Nem kell rá irigykedned, örülj hogy neki jobb sors jutott.
OK, értjük, neked nagyon rossz, egész életedben szoptál.
De a gyerekvállaláshoz nem szopni kell.
16. válaszoló nem biztos, hogy szívesen "hagyja" a kérdező párja/férje hogy hordja a fát, de talán az az ember egész nap gürizik s a kérdező ennyivel is szerez egy apró kis örömet neki, hogy meleg várja otthon. Semmi rossz nincs abban ha nők is beviszik azt az öl fát a házba vagy megjavítanak egy-két dolgot. Mi nők is képesek vagyunk bármire, nem csak annyik vagyunk akik főznek, mosnak, takarítanak és gyereket nevelnek.
Egyébként a kérdezőnek viszont azt mondanám, hogy nem szép dolog az irigység de az is igaz, hogy valamilyen szinten mindannyiunkban benne van. Szerintem örülj annak, hogy amid van azt te szerezted meg magadnak, a saját erődből. Büszke lehetsz arra amit elértél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!