Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nálatok a nagyszülők képesek...

Nálatok a nagyszülők képesek arra, hogy ne rontsák el a Télapó, Jézuska mesét?

Figyelt kérdés
Hiába kérem, hogy figyeljenek már oda mit beszélnek, mégis folyton ilyeneket mondanak, hogy ezt vettem Karácsonyra, meg a cégtől van a Mikulás csomag.. miért nem lehet erre odafigyelni?
2019. dec. 9. 18:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk is voltak elszólások, na de nem sértődök meg, pedig én is minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy varázslatos legyen az ünnep. Ha valaki elszólja magát kidumálom, azt gondolom az a korosztály amelyik hisz a Mikulásban elhiszi a magyarázatot is. De volt olyan is, hogy a gyerek meglátta a garázsban a műfenyős dobozt. Mondtam, hogy ez a mi fánk és az angyalkák majd eljönnek feldíszíteni.
2019. dec. 9. 20:45
 12/21 anonim ***** válasza:
93%
Az én anyám rettentő buligyilkos ajándék titokban tartása szempontjából. Nekem minden évben megmutatja 1-2 hónappal karácsony előtt, hogy mit fogunk kapni. Felnőtt vagyok, de utálom ezt. Egy nagyobb értékű ajándékot megvettek nyáron (nekünk és tesóimnak is 1-1 seprűporszívót), mert nagyon kedvező áron volt, hát nem bírta ki, odaadta. Pedig hanyatt dobtam volna magam az örömtől a fa alatt. Így meg csodálkozik, hogy soha nem Örülök semminek úgy, ahogy azt gondolná. A fiamat mostanában érdekli az óra, vettünk neki egy párszáz forintosat, erre anyám közli vele hogy a Jézuska is hoz neked órát, most mit csináljunk vele? Hát vaze...
2019. dec. 9. 21:23
 13/21 anonim ***** válasza:
91%

Igen...

De ezek simán magarázhatóak, amiket mondanak.

De pl a Mikulás nálunk személyesen jön, îgy nem érzik mesének gyerekek

2019. dec. 9. 21:57
 14/21 anonim ***** válasza:
45%

Én "csak" apa vagyok, nem nagyapa, de én is elszóltam már magam. Többször is volt, hogy valamelyik játéknál olyasmit mondtam, hogy "amit tavaly karácsonykor kaptál nagymamáéktól". Aztán kapcsoltam, és helyesbítettem: "vagyis nagymamáék Jézuskájától". Fiam azóta is hisz a Jézuskában.

Kérdező, te egy szőrszálhasogató, mindenen fönnakadó undok meny lehetsz. Nagyon sajnálom mindazokat, akiket ezzel a hülye mániáddal szekírozol.

2019. dec. 9. 22:29
 15/21 A kérdező kommentje:
Nem érdekel, hogy mit gondolsz rólam kedves apuka.
2019. dec. 10. 08:22
 16/21 anonim ***** válasza:
82%
Hát látod, kedves kérdező, ilyen világ ez, senkit nem érdekel a másik ember. Téged a kedves apuka véleménye hagy hidegen, a nagyszülőket ezek szerint pedig Te és a kívánságod. Nem nagyon lehet mit tenni, ha nincsenek erre tekintettel, hiszen ha találkoztok rendszeresen, akkor maximum szurkolhatsz, hogy ne szólják el magukat. ezek szerint ez nekik nem fontos, nem érzik akkora súlyú dolognak, hogy odafigyeljenek erre. Én elhiszem, hogy bosszant, de valóban csak abban bízhatsz ilyen hozzáállás mellet, hogy elengedik a gyerekek a fülük mellett, vagy beleszövik a világképükbe, mert ahogy említették, ha hinni akarnak, fognak is. Nem lesz belőlük baltás gyilkos, ha elszólja magát valamelyik nagyszülő és a legtöbb gyereknek csoda az ünnep, akkor is, ha nincsen meg hozzá az a körítés, amit Te (és sokan mások is biztosan) fontosnak tartsz. Valószínű ez inkább a Te lelkesedésedet lohasztja csak le, a gyerekeidet meg hidegen hagyja. Nyilván ideálisabb lenne, ha családilag egyetértés lenne ezügyben, hát nálatok nincsen, isten neki fakereszt, nem bosszankodnék ezen, hisz ha nem tiltod el tőlük véglegesen, akkor nem tudod szabályozni mit mondjanak, mit tegyenek, találékonynak kell lenni még pár évig, amíg rá nem jönnek maguktól is a kicsik, hogy úgy van biza, ahogy a nagyik mondják...
2019. dec. 10. 09:22
 17/21 A kérdező kommentje:
Érdekelnie kellene, hogy egy vadidegen 2 sor alapján mit gondol rólam? Fogalma sincs az életemről..nem is az Anyósomékkal van gondom egyébként. Vadidegenek nem érdekelnek. De családon belül talán oda kellene figyelni egymásra és nem kéne olyanokat mondani, hogy milyen drágán áruljak idén a karácsonyfákat és még sorolhatnám az okosságokat.
2019. dec. 10. 12:06
 18/21 anonim ***** válasza:
73%
Durván ateista család gyermeke vagyok, nem tudom hogy van ez ebben a mondakörben, a karácsonyfát is a Jézuska hozza? Nem csak az ajándékot? Vagy hogy van ez? Azt tudom (valószínűleg) hogy Jézus születését ünnepli a keresztény egyház szenteste, de ez a fa dolog új nekem. Persze elhiszem, hogy bosszant. Én gyerekestől díszítek és nincsen Jézuskázás alapon, van egy ezer éves képes biblia, mert az alap műveltség része némi vallástörténet, de a gyerekeim úgy kezelik mesekönyv, bár ezt sosem mondtam nekik. Abban tökéletesen igazad van, hogy családon belül az ilyesmit igenis tiszteletben kellene tartani. Én sem örülnék, ha elkezdené valaki téríteni a gyerekeimet (persze felnőve lehetnek hívők, bár ilyen családban nem nagy a valószínűsége, nekem már a 26-os születésű nagyanyám sem járt templomba és Ő volt az utolsó, akit még megkereszteltek), igenis legyenek tekintettel arra, hogy Nálatok az ünnepek így zajlanak és szeretnétek, ha megmaradna a története a gyerekeiteknek legalább, nem szép valóban belerondítani ebbe. Megkérdezhetem, hogy alapon vallásos vagy, esetleg ez most csak a gyerekek miatt fontos, hogy megmaradjon nekik ez a mesevilág, amíg lehet?
2019. dec. 10. 14:42
 19/21 A kérdező kommentje:
Vallásos vagyok. Nálunk a Jézuska hozza a fát is. :)
2019. dec. 10. 15:29
 20/21 anonim ***** válasza:
54%

“Előre félek, hogy rontják el a Karácsonyt.”

Jaa hogy nálatok az ünnep az csakis az ajándékról szól.

Mondjuk ezen kéne változtatni hogy az ünnep a családról, szeretetről szóljon.És az ajándékról IS, de főképp a családról.

2019. dec. 25. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!