Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nálatok a nagyszülők képesek...

Nálatok a nagyszülők képesek arra, hogy ne rontsák el a Télapó, Jézuska mesét?

Figyelt kérdés
Hiába kérem, hogy figyeljenek már oda mit beszélnek, mégis folyton ilyeneket mondanak, hogy ezt vettem Karácsonyra, meg a cégtől van a Mikulás csomag.. miért nem lehet erre odafigyelni?
2019. dec. 9. 18:33
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
76%
Nem. Ebben sem, ahogy semmi másban sem képesek azt csinálni, amit kérek. Évek óta ez van, feladtam. Levontam a következtetést, hogy már túl hülyék ahhoz, hogy megjegyezzenek 2 -3 értelmes szabályt.
2019. dec. 9. 18:35
 2/21 anonim ***** válasza:
77%

Azért ennek szerintem nem kell akkora feneket keríteni.

Nálunk is volt ilyen elszólás, én mondtam utána a lányomnak, hogy a Jézuska túl elfoglalt volt, ezért a papáék segítettek neki kicsit.

2019. dec. 9. 18:42
 3/21 A kérdező kommentje:
De engem iszonyatosan bosszant. Tök sok energiámba telt, hogy ezt az egész titokzatos mesét megéljék a gyerekek, és nekem igenis fontos ez. És akkor 1 perc alatt képesek elrontani mindent.
2019. dec. 9. 18:49
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

"Cégtől van a mikulás csomag"

Én pl gyerekként a gyerekek logikájával simán elfogadtam, hogy az adott csomagot a "postás mikulás" (anyukám postás) hozza, és nekem több csoki jár amiatt, hogy anyukám ott dolgozik, és ezt a mikulás tudja.

Amìg a gyerek hinni akar, addig hinni fog, és bármilyen elszólást beilleszt a világképébe. :)

2019. dec. 9. 18:50
 5/21 A kérdező kommentje:
Már most a Mikulás kapcsán volt 4-5 ilyen hülye mondat. Előre félek, hogy rontják el a Karácsonyt.
2019. dec. 9. 18:51
 6/21 anonim ***** válasza:
72%
Meg a Húsvétot, meg a születésnapokat, meg úgy kb. mindent. És ezek még csak az ünnepek. Aztán semmilyen napirendi és étkezési szokást nem tartanak, ahogy a "ne vegyetek ok nélkül minden szrt" se tartják be. Akármi, amit otthon velem nem lehet, azt náluk lehet.
2019. dec. 9. 19:01
 7/21 anonim ***** válasza:
95%
Ezzel ugyan nem rontanak el semmit. Ha a gyerek akkora, hogy hisz a Mikulásban meg a Jézuskában, akkprmazt is elhiszi, hogy a Mikulas a nagyi cegehez vitte a csomagot, vagy azt, hogy a Jézuska megbízta a nagymamát, vegye a meg ő az ajándékot.
2019. dec. 9. 19:11
 8/21 anonim ***** válasza:
87%
Igen. Odafigyelnek. Én szóltam el magam, anyósnak mondtam, hogy akkor elszaladnánk megvenni a karácsonyi ajándékot. Ő hirtelen a gyerekekre nézett így esett nekem. Fogalmam sincs a gyerekek figyeltek-e. A kicsi mondjuk csak 2 éves, jövőre csak nem emlékezne rá így se úgy se, de a nagyobb 4. 1 hete volt, azóta is állítja, hogy a Jézuska hozza karácsonykor az ajándékot úgyhogy talán megúsztuk.
2019. dec. 9. 19:29
 9/21 anonim ***** válasza:
85%
*így esett le nekem
2019. dec. 9. 19:30
 10/21 anonim ***** válasza:
42%
Franc se hazudna a gyerekének. Elevenen él bennem, mikor közölték velem a szüleim egyik Karácsony előtt, hogy amit kiskorom óta bekamuztak, nem is létezik.
2019. dec. 9. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!