Valaki a kórházban adott már olyan utónevet babájának ami a MTA név listában nem szerepel? Liló nevet szeretném 2. keresztnévnek de 1x már elutasitottak, szerintük nem lehet eldonteni h ffi v női név!?
Konkrétan 29 -ett végű név van /ha a forrás, amit néztem, naprakész/, ebből 28 női, a Benett az egyetlen férfi. Angol nyelvterületen más írásmóddal is él amúgy (Bennet, Benet).
Ó végű lánynév szerintem nagyon kevés van, ilyen marginálisak, mint az Ajnó, aminek amúgy az Ainó variánsa is anyakönyvezhető, szóval több sebből vérzik a dolog.
A lényeg, hogy nem állítom, hogy minden ó végű név férfi, csak hogy elég erős az indikáció egy ó végű névnél.
Ó végű, csak ami hirtelen eszembe jut: Margó, Anikó, Ildikó, Kató... ezek nem is különleges nevek.
Egyébiránt meglep, hogy nem engedélyezik a Liló-t (ami szerintem is egyértelműen lányos hangzású összességében, még ha ffi nevek között több Ó végű is van), miközben annyi egyéb vacak átmegy a szűrőn, csak hogy az ábécében hozzá közelieknél maradjunk, pl: Lava, Lula, Linka, illetve Liem, Lád, Loik, Lüszien.
Köszönöm a válaszokak! Nadin Lilo lenne ,de első kőrben elutasították a kérvényezésemet meg pedig 2pontban indokolták,
1. Nem tudják eldönteni fiú v lány név, Amerikában anyakönyvezhető női névként szerepel....
2.Nem úgy irjuk ahogyan ejtjük (szerintem nagyon sok nev van amit nem úgy írunk ahogyan ejtjuk)
Úgy érzem pont le....ják az egeszet,egyszerűen utánna se néztek sztem. Leadtam a kérvényemet újra, Liló,és Líló formában hátha úgy már engedélyezik, ez persze mind idő és 8.án be kell feküdnek a kórházba mert hétfőn indítják a szülést nálam. Tudnam hogy egy Málna mitől női név, vagy egy Alma? Meg még sorolhatnám a sok értelmes neveket. Viszont akkor marad a Nadin Lili és hátha elfogadják, lesz vele egy kis papírmunka de mind1. Már megszoktam h semmi nem megy egyszerűen itthon.
12: ezek klasszikus magyar nevek, régóta használatban vagy becézések.
Amúgy pl az angol kifejezetten az unisex nevek felé halad, szóval ebből a szempontból valóban régimódi az MTA. Csak azt mondom, h én megértem a logikájukat.
Ez mitől egyértelműen lánynév? Én se tudnám eldönteni.
(Mondjuk, hogy egy Fahéj, ami engedélyezett, mitől egyértelmű, az rejtély).
Az, hogy Amerikában mi van, teljesen mindegy, Magyarországon vagy.
Arról nem is beszélve, hogy ott nincs is meghatározva nevek alapján semmi, nyugodtan hívhatod a gyereket akar Szekrénynek is.
12, Margó, Kató az valójában Margit és Katalin az Ildikó valóban , az Anikó önállósult becézés.
Kérdező belehalnátok ha Lili/Lilien lenne és Lilónak becéznétek? (Ami még becenévnek is röhejes).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!