Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a saját családja bántja a...

Ha a saját családja bántja a gyereket? Miért kell ezt elnézni?

Figyelt kérdés

Bátyámnak két gyereke van, a nagy 13, a kisebb 11 éves. Az én lányom 10.

Régen is voltak kisebb viták, ha itt voltak, de most nyár óta a lányom konkrétan célpont... Bántják mindennel, hogy éppen mi van rajta, hogy beszél, mit csinál. Piszkálják a kinézetével, eldugják a szemüvegét. Tűri szegénykém, de egy idő után nála is szakad a cérna. Olyankor magánkívül van, sír, csapkod, kiabál. Ez sem jó, tudom, és mindig beszélgetünk vele utána, de valahol megértem, hiszen elege lesz... Az előző hétvégén is ez volt, bezárták a szekrénybe, kínaira állították a telefonja nyelvét és azt mondták neki, hogy nem lehet megcsinálni, eldugták a füzeteit és az ágyneműjét. Mire én hazaértem, a lányom már kivolt teljesen, anyám meg csak a vállát vonogatta, hogy ő nem tudja mi megy az emeleten, biztos csak játszanak. Mindig ez van, hogy a bátyám gyerekei itt azt csinálnak, amit gondolnak, egy rossz szavam se lehet rájuk. Bezzeg ha a lányomnál eltörik a mécses, akkor ő a hisztis, meg a neveletlen.

Már múlt hónapban elegem lett, és mondtam nekik, hogy a nagy 17-18 évesekkel viselkedjenek így, meg szólogassanak be, mire csak pimaszul röhögtek, hogy hát nekik is beszólnának, meg hogy "látják már kitől örökölte a gyerek a természetét". Havonta 2-3 hétvégét itt vannak, és folyton ez megy. Jön a szünet, a karácsony és előre félek, hogy mi lesz. Tanácstalan vagyok, egésznapokra nem mehetünk el a lányommal, meg bakker, ne neki keljen már menekülnie az otthonából...

2019. dec. 4. 21:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
73%

Legalább ne tagadd le, hogy már kiírtad korábban. Ugyanez volt a sztori, a válaszok is kb, és a reakciód is rá.

Itt 3 lehetőség van.

1. Elköltöztök vagy leválasztjátok a lakrészeteket és nem engediket be őket.

2. Te és a párod végre tököt növesztetek és lerendezitek a gyerekeket. Nehogy már egy 11 és egy 13 éves gyerekkel nem bírtok el. Itt nincs békés megoldás. Ők talán békések? Milyen példát mutatsz a lányodnak? Azt látja, hogy két kis sz@rházi félelemben tartja és a szülei sem védik meg. Így mégis milyen felnőtt lesz belőle? Mindenhol el fogják nyomni. Teljesen életképtelen lesz, aki sosem fog tudni kiállni az igazáért vagy megvédeni magát. És jó eséllyel kifog egy olyan párt magának, akitől szintén ezt kapja majd. És jó eséllyel veletek később szóbase fog állni, minden bajáért titeket fog okolni, jogosan.

3. Nézed tovább, ahogy a lányodat terrorizálják, nem teszel semmit, ahogy eddig, legfeljebb kiírod pár hetente ide kérdésnek és várod a csodát ami sosem jön el. Ha a 2 fiú kicsit idősebb lesz, még rosszabb lesz a helyzet.

2019. dec. 5. 06:55
 22/25 anonim ***** válasza:
63%

"Kedves" válaszolók, nem mindegy hogy kinek a házáról van szó, mikor az a kérdés tárgya hogy a gyereket baxtatják?? Nem, nem a nagyszülő akié a ház, hanem az unokatesók, akiknek pont annyi közük van a szóban forgó ingatlanhoz mint a kérdezőnek, sőőőőt még annyi sem, mert a kérdező legalább pénzt ölt abba.

Francért kell minden kérdésnél direkt kötekedni, meg szidkozódni, nektek tényleg ez minden örömötök az életben?

Értelmes ember nem bánt másokat, pláne nem a saját rokonait, hót mindegy kinek a házában vannak. Vagy felétek ez a módi? Beléptek a tesótok házába, és akkor már gusztustalanul lehet veletek viselkedni mert hát "nemotthonvagynemateházad"? Nos ez a te bajotok, mindenesetre ez nem vall intelligens emberi viselkedésre.

Kérdező, te meg beszélj a testvéreddel, hogy tegye helyre a két kölykét, mert ha te teszed abba nem lesz köszönet, és meg fogod védeni a saját 10 évesedet ha azon múlik, és ne akkor vinnyogjanak hogy a két kölyök le ki lett penderítve az emeletről. Ennyit tennék. Nyisd ki a szád.

2019. dec. 5. 07:54
 23/25 anonim ***** válasza:
86%

Nem kerul sokba, vennek kulcsos zarat azokra az ajtokra ahova nem szeretnem, hogy bemenjenek.

Ha ez a te meg a gyereked szobaja akkor oda. A gyerekemnek elmagyaraznam, ne nyissa ki az ajtot ha nem akarja hogy bemenjenek. Ha nem tetszik nekik mehetnek vissza a nagymamahoz.

A testvered gyerekein nem tudsz valtoztatni, sajnos oket a szulok elrontottak.

De a gyereked megmentheted!

Engem pl nem erdekel, hanyszor irod ki a kerdest mi is hasonlo helyzetben elunk. A nagyszulok velunk elnek, a tobbi unoka szo szerint rombol, gyotri a gyerekeimet. Mi is kulcsot tettunk az ajtokra, ha itt vannak zarjuk a szobakat, garazst is. Tavaly azzal szorakoztak, hogy amig mi bevasaroltunk kalapaccsal vertek szet a gyerekem nehany jatekat koztuk a tabletjet is.

2019. dec. 5. 08:01
 24/25 anonim ***** válasza:
89%

Nem válik be a szép szó? Akkor szemet szemért. Vedd el a tesód gyerekeinek telefonját, állítsd át, szivasd vissza. A lányodnak tanítsd meg, hogy kialljon magáért, szóljon vissza, és igenis szólj rá a budos kolkokre.... nehogymár ők legyenek a fonokok. Álljatok ki a lányotokert, mondd meg nekik, ha még egyszer bármit elkövetnek a lányod ellen, veled gyűlik meg a bajuk, mert te ezeknél sokkal rosszabbat tudsz velük tenni.

Amugy siman koltozzetek el. Kit érdekel az a pénz amit beleoltetek, ha senki nem all ki értetek? Es kit erdekel anyad hisztije, hogy mi lesz kettejukkel? Majd a tesod odakoltozik a kis elkenyesztetett zsarnokokkal. Állj már ki magatokért.

2019. dec. 5. 08:03
 25/25 anonim ***** válasza:
69%
Meg is várhatod, hogy megerőszakolják.
2019. dec. 5. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!