Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a saját családja bántja a...

Ha a saját családja bántja a gyereket? Miért kell ezt elnézni?

Figyelt kérdés

Bátyámnak két gyereke van, a nagy 13, a kisebb 11 éves. Az én lányom 10.

Régen is voltak kisebb viták, ha itt voltak, de most nyár óta a lányom konkrétan célpont... Bántják mindennel, hogy éppen mi van rajta, hogy beszél, mit csinál. Piszkálják a kinézetével, eldugják a szemüvegét. Tűri szegénykém, de egy idő után nála is szakad a cérna. Olyankor magánkívül van, sír, csapkod, kiabál. Ez sem jó, tudom, és mindig beszélgetünk vele utána, de valahol megértem, hiszen elege lesz... Az előző hétvégén is ez volt, bezárták a szekrénybe, kínaira állították a telefonja nyelvét és azt mondták neki, hogy nem lehet megcsinálni, eldugták a füzeteit és az ágyneműjét. Mire én hazaértem, a lányom már kivolt teljesen, anyám meg csak a vállát vonogatta, hogy ő nem tudja mi megy az emeleten, biztos csak játszanak. Mindig ez van, hogy a bátyám gyerekei itt azt csinálnak, amit gondolnak, egy rossz szavam se lehet rájuk. Bezzeg ha a lányomnál eltörik a mécses, akkor ő a hisztis, meg a neveletlen.

Már múlt hónapban elegem lett, és mondtam nekik, hogy a nagy 17-18 évesekkel viselkedjenek így, meg szólogassanak be, mire csak pimaszul röhögtek, hogy hát nekik is beszólnának, meg hogy "látják már kitől örökölte a gyerek a természetét". Havonta 2-3 hétvégét itt vannak, és folyton ez megy. Jön a szünet, a karácsony és előre félek, hogy mi lesz. Tanácstalan vagyok, egésznapokra nem mehetünk el a lányommal, meg bakker, ne neki keljen már menekülnie az otthonából...

2019. dec. 4. 21:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
58%
Hiába pontozol le, akkor is kiírtad már a kérdést egyszer.
2019. dec. 4. 21:58
 12/25 anonim ***** válasza:
42%

És mi van ha megkérdezte már? Azóta már más lehet a helyzet vagy másképp áll hozzá, én is írtam már ki kérdést ugyanarról a témáról, csak pár nap alatt sokat változott a helyzet.

És egyébként kik vagytok ti, tizenévesek? Mit gondoltok, mióta ilyen egyszerű ma Magyarországon csak úgy elköltözni? Még őszintén, felrúgni egy bevált életformát, jól működő életstílust két idióta gyerek miatt? Ne már...

2019. dec. 4. 22:02
 13/25 anonim ***** válasza:
92%

Ne haragudj, el sem tudom képzelni, hogy történhetne ilyen velem, hogy tétlennül nézzem, hogy bántják a gyerekemet.

Ez 2 nagyobb fiú, nem civakodás a pajtásokkal, ahol esetleg lehet hagyni, hogy megvédje magát (bár a fentiek már ott se ez a kategória).

Ezeket lehet tenni:

- Irgalmatlanul lehordod a fiúkat, ha a normális közlés nem segít. Megmondod, hogy ha mèg egyszer a lányodhoz nyúlnak, annak következményei lesznek, és felsorolsz olyan dolgokat, amik reálisak Nàlatok vagy ők elhihetik, hogy az.

- Szólsz a bátyádnak, hogy rendezze a helyzetet, különben következmènyei lesznek.

- Megpróbáljátok közösen rendezni, ha a szülők partnerek, beszèljenek velük, kérjenek pszichológustól tanácsot.

- Nem engeded velük felügyelet nélkül a lànyt egy percre sem.

- Elmentek otthonról, ha jönnek vagy nem mentek le az emeletről.

És nem javaslom, nem is stílusom, de legkésőbb a 2. Szólás után èn úgy képen törölném a nagyobbik kölyköt, hogy csak pislogna.

Ah orrod előtt bántalmazzák a gyereked és ide ítogatsz, hogy mit csinálj? 🙄

2019. dec. 4. 22:03
 14/25 A kérdező kommentje:

Igen, a zár jó ötlet, de ha éppen itt alszanak, nem lehet bezárkózva 2 napon át... Meg tényleg nem azt akarom vele éreztetni, hogy futamodjon meg, bújjon el. Ezért szeretnék egy békésebb megoldást, de nem látok rá sok esélyt.

Nem pontozok, nem érzem szükségét. Viszont nagyon fárasztó olvasni ezt, hogy "kIíRtAd Már eZt A kÉrdÉst". Nem, nem írtam, de ha így is lenne, akkor mi van? Semmi. Nem hiszem el, hogy nem fér el a sok "terhes vagyok-e", vagy "játszunk tippelőset" kérdés között. El nem tudom képzelni, hogy valaki annyi időt tölt ezen az oldalon, hogy kívülről fúj minden egyes kérdést...

2019. dec. 4. 22:05
 15/25 anonim ***** válasza:
89%
Miért kéne két napra bezárkózni? Te nem jársz haza olyankor? Meg a nagyszüleihez is lemehet, csak nem csavarják ki a kezéből a telefont a nagyszülők orra előtt. Akkor zárná be az ajtót, ha egyedül szeretne lenni.
2019. dec. 4. 22:11
 16/25 anonim ***** válasza:
94%

Istenem. Nem azt akarod vele éreztetni, hogy futamodjon meg? Hát mit? Álljon ott és húgyozzon be félelmében?

Ne haragudj, de Te nem bírsz azzal a két fiúval felnőttként, a kicsi lányod hogy oldja meg?

Ez olyan mintha az uszkárodat megtámadná két rottweiler, Te megijedve elfutnál majd arról magyaráznál hogy egy kutya védje meg magát.

Közöld az egész kedves családdal, nagyszülők, idióta bátyád és a neveletlen kölykei előtt, hogy betelt a pohár és soha többet nem bánthatják a lànyodat, ezért mostantól egy percig nem maradhatnak vele egy helyiségbeb nélküled. Ha kell vigyél szakvélemènyt egy pszichológustól.

Ettől fog a lányod kiállást tanulni, a pèldádból.

2019. dec. 4. 22:15
 17/25 anonim ***** válasza:
37%

Annyira szomorú, hogy lassan minden kérdésnél a válaszok 70%-a gyomorfargatóan undorító... és nem a kérdésre válaszol. Költözzön el az anyjától?? Hogy jön ez ide, könyörgöm??

Bocsi kérdező, de nem bírtam magamban tartani.

Pedig csak a fiúk szüleinek kellene valamit tenni.

Sok sikert, remélem mihamarabb megoldódik!

2019. dec. 4. 22:55
 18/25 anonim ***** válasza:
81%
Azért írják le, hogy volt már, mert tényleg volt már. Akkor is a lányodat cseszegette a két unokatestvér, akkor is anyádnál laktatok, akkor is kaptál válaszokat, akkor is erre hivatkoztál, hogy "de hát 2 napig zárkózzon be...", s mint most kiderült, azóta se tettél semmit! Nagyon sajnálom a lányodat, főleg mert ilyen töketlen, nemtörődöm, csak magukban puffogni tudó szülei vannak, akik itt a gyakorin megkérdezik, mit kéne tenni, de a megoldások közül semmi sem megfelelő, és ugyanúgy hagyjátok a lányt bántalmazni. Szégyen. És igenis, ha kell, akkor egy lyukba is elköltözök, de akkor sem hagynám a lányomat így szekálni.
2019. dec. 4. 23:56
 19/25 anonim ***** válasza:
71%
És utolsó előtti , úgy jön ide az, hogy költözzön el az anyjától, hogy azért nem tud/akar/mer konfrontálódni, mert ott lakik, az az anyja háza, akármennyi pénzt pumpáltak is bele.
2019. dec. 4. 23:59
 20/25 anonim ***** válasza:
76%

Ha igaz ez a kérdés, akkor szégyelld el magad, hogy nem vagy hajlandó a lányod mellett kiállni! Inkább behúzod füled-farkad, a lányod meg lehet céltábla, csak ne kelljen konfrontálódni?? Erre mit lehet mondani, most tényleg? Neked ez se jó megoldás, az se jó...Annyira tudom utálni az ilyen szülőket, komolyan. Főleg, hogy velem is volt hasonló, bár nem ilyen durva, de sejtem mit érezhet a lány.

Mi lenne, ha tököket növesztenétek, és elküldenétek a halál 🌳szára azt a két hülyét? És kitiltanátok az emeletről őket? Gondolom a nagyi is hívja őket hétvégére, de bszik foglalkozni velük, inkább felküldi őket "játszani", addig sincsenek útban, pöröghet a Tények este. Szánalom...

2019. dec. 5. 00:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!