Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tudnánk végre megszabadul...

Hogy tudnánk végre megszabadulni ettől a kisfiútól konfrontálódás nélkül?

Figyelt kérdés
Kérlek adjatok tanácsot. Fiam ovis, jövőre suliba megy. Van egy ovis társa,3 hónapos koruk óta ismerik egymást. Először baba klub, bölcsi, aztán ovi. Az anyukával kezdetektől nem vagyunk egy hullámhosszon. Teljesen mások a nevelési elveink. Valamiért mégis ragaszkodnak hozzánk. Van egy harmadik fiú is, ő nekik az abszolút favorit, de a mi társaságunkat is keresik. Anyuka rettenetesen irritáló személyiség, az évek alatt megfogalmazódott bennem, hogy azért ragaszkodnak a megszokott kis barátokhoz Ennyire, mert nincs más. De nekik felnőttként sincsenek barátaik. A lényeg, hogy ma anyuka azt mondta, nincs elzárkózva tőle hogy a Fiúk osztálytársak legyenek, mert látja hogy mennyire jól kijönnek egymással. Ez nem így van, a fiam folyton igyekszik hárítani, kerülni a társaságát, de ez a kisfiú akaratos, mindig Mindennek úgy kell lenni, ahogy ő akarja. Mai fapados példa: Jöttünk hazafelé, a fiú megakarta fogni a fiam kezét, de ő nem szerette volna. A fiú elkezdett hangosan sírni hisztzni, erre anyuka ráakarta erőltetni a fiamra a kézfogást, mondván a fiú ne legyen szomorú. És ennek nyolcmillió változatát eltudnám mesélni az elmúlt 6 évből. Lényeg a lényeg, ma Kiderült ugyanazt a 2 sulit nézték ki, mint mi. Levert a víz mikor meghallottam. Alig vártam h vége legyen az ovinak, mert így Utólag egy intézmény váltást is megért volna nekem az elmúlt 3 év. Rettenetesen utálok konfrontálódni, de nem vagyok hajlandó ezt még 8 évig végig csinálni. A sulin nem szeretnék változtatni, a 2 legjobb. És amelyik felé hajlok, természetesen nekik is az a szimpibb. Nem akorok közös sulit, közös szakkört, közös sportot, semmit. Véletlen utcai találkozásokon kívül minden kapcsolatot szeretnék megszakítani. És itt már a gyerk jövője a cél, szóval nem hagyhatom h emiatt ne menjen jó suliba. Remélem értitek a dilemmát és nem csak a hiszti jön át belőle. Ti mit tennétek?
2019. nov. 29. 15:05
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Mondd nekik az egyiket, aztán írasd be a tiedet a másikba.
2019. nov. 29. 15:23
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
Néha jobb az őszinteség. Én el mondanám neki, hogy nem érzed, hogy annyira 1 hullámhosszon lennénk és bár sajnálom a fiát ha sír, de ne akarjon már a tiedre ráerőltetni bármit is. Nem kell mindig tűrni és nyelni, még akkor sem ha nem szereted ezeket a helyzeteket. Sztem senki se rajong ezekért, de muszáj most már kiallni a gyerekert
2019. nov. 29. 15:28
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
😂Ez jó ötlet amit az egyes írt!Kellemetlen lehet.Mondjuk én olyan vagyok,hogy ha valakinek nem igénylem a társaságát és ellenszenves,azt tuti észre veszi rajtam és lekoccol.
2019. nov. 29. 15:30
 4/8 anonim ***** válasza:
93%
Na de ezt miért csinálod 6 éve, mazochizmus? Az első ilyen erölködésnél elkezdtem volna távol tartani magunkat tőlük. Ha meg ilyen sulis helyzet lenne, megmondanán szépen, hogy nem szeretném, hogy egy helyre járjanak. Nem érdekel mit gondol egy nő, akivel nem is akarok jóban lenni, mondjuk normális metakommunikációval már 6 éve egyértelmű lenne a másik anyuka számára is a helyzet.
2019. nov. 29. 15:36
 5/8 anonim ***** válasza:
95%

Konfrontálódás nélkül sehogy. Tessék kiállni magatokért! És a fiadnak is ezt tanítsd, hogy nem lehet mindig mindent csendben eltűrni, igenis szükség van a konfliktusokra. A másik gyerek meg az anyja pont a mulyaságot használják ki, mások már rég elküldték (volna) őket a francba.

És időben kéne elejét venni a két gyerek közti feszültségnek is, mert ha a fiad nem áll ki magáért, az a kissrác terrorizálhatja is.

2019. nov. 29. 15:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"A sulin nem szeretnék változtatni, a 2 legjobb. És amelyik felé hajlok, természetesen nekik is az a szimpibb."

Írtad, hogy itt már a jövője a cél. Annak a másik gyereknek is.

Igazából semmi közöd ahhoz, hogy hova fogja beíratni.

Csak azt tudod tenni, hogy ha nem akarsz konfrontálódni, hogy kimérten viselkedsz velük. A fiadnak is megmondhatod, hogy álljon ki magáért. De az oviban biztos nincsennek jóban? Az is lehet, hogy miattad olyan amikor ott vagy, mert tudja, hogy te nem szívleled.

A suliban amúgy is sok új gyerek lesz, ha egy osztályba kerülnek sem biztos, hogy együtt lesznek. A tanítót maximum megkéred ne ültesse őket egy padba.

Az sem egyértelmű számomra, hogy rossz hatással lenne a fiadra. Nekem a leírásodból úgy tűnik az anyukával nem jöttök ki és emiatt nem tetszik a gyerekek "barátsága" .

2019. nov. 29. 16:31
 7/8 anonim ***** válasza:
92%

Igazából tök mindegy mit mondadz, vagy nem mondasz már neki....

Ha elmondod h te nem örülsz a közös sulinak, már csak azért is odairatja az övét.

Vagy bekamuzod tényleg h a te gyereked a másikba megy, vagy durván az arcába vágod h nem bírod se őt se,a gyerekét.

De így max te úszod meg a társaságát. A gyerek úgy is a tiéddel akar majd spanolni a suliban is.

Minnél jobban nyomulnak, annál durvábban kell helyretenni őket

2019. nov. 29. 17:37
 8/8 anonim ***** válasza:
65%

Miért kéne konfrontálódás nélkül?

Se te, se a fiad nem érzi jól magát ebben a helyzetben, akkor szakítsd meg velük a kapcsolatot.

2019. dec. 2. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!