Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit kell manapság megvenni...

Mit kell manapság megvenni egy gyereknek, hogy ne közösítsék ki?

Figyelt kérdés
Sokat hallok olyat, hogy az iskolában, sőt talán már az óvodában is, kiközösítik a gyereket, ha nincs drága telefonja, márkás ruhái stb. Mennyi igaz ebből, és minek kell meglennie ahhoz, hogy ne közösítsék ki? Ti mit tapasztaltok, és mekkora gyereknél (tinédzsernél)? (Nálunk nincs gyerek a családban, nem vagyok képben)
2019. nov. 24. 22:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
68%

Nem ma volt ez sem, olyan 8-10 éve, de engem azért közösítettek ki kiskamaszként mert nem volt okostelefonom és facebookom. Nem is azért mert státuszszimbólum, és nem is ájfont akartam, de amikor az összes barátnőm nélkülem beszélget facebookon, én meg azt nem láthattam, vagy amikor 16 évesen döbbentem rá hogy az általános iskolai osztályomnak hatodik óta van facebook csoportja, az elég szar érzés.

Tetszik-nem tetszik, manapság már fontos kapcsolattartó eszköz az okostelefon és az aktuálisan menő közösségi oldal, ehhez jó ha ugyanakkor van hozzáférése egy gyereknek amikor a társainak. Természetesen nem azt mondom hogy korlátlan internettel adjunk telefont a kiskamaszok kezébe, beszélgetni kell arról hogy mi igaz és mi nem abból amit mások feltöltenek, hogy ő mit tölthet fel, kivel beszélgethet, mit nézhet az interneten és mik a veszélyei, le lehet korlátozni rajta a fizetős játékokat és a felnőtt tartalmakat, ésatöbbi ésatöbbi. De eltiltani nem érdemes.

2019. nov. 28. 21:56
 12/12 anonim ***** válasza:
21%

Tehát követed a birka tömeget?

Ezek mind csak felületes dolgok, kulsosegek. Nincs igazi értékük, csak úgy látszik mintha lenne.

2019. nov. 28. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!