Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kislányom csúfolják! Nem...

Kislányom csúfolják! Nem tudom kitalálni, mit jelent a gúnynév, melyik mesében lehet?

Figyelt kérdés

Lányom beszédhibás, ezért nem biztos, hogy jól adja vissza.

Zsáfra, Sáfra, Sárja, Sávja, Zsáfja kisasszony.

A vége fix, hogy kisasszony,, ezért gondolom, hogy valamilyen mesekarakter lehet tévéből vagy könyvből.

2019. nov. 20. 13:26
 1/9 anonim ***** válasza:
39%
Az óvónő biztos tudja. Amúgy nem mindegy, ki az? Arra kellene rájönni, MIÉRT csúfolják?
2019. nov. 20. 13:32
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Nem lehet, hogy a nevéhez van köze? Hogy hívják?
2019. nov. 20. 13:32
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem hasonlít rá a neve, egy betű sem azonos.

Azért csúfolják, hogy kergesse őket, mivel kisebb nem tudja elkapni őket, aztán kinevetik, fiúk-lányok vegyesen, tehát tuti nem “szerelemből” csúfolják. Az óvónőknek fogalmuk sincs, pedig már sokadik nap jött ezzel haza a gyerek. Váltani is fogok ovit félévtől, de érdekel nagyon, miért így hívják, hogy rájöjjek milyen tulajdonsága zavarja őket, azon tudnánk dolgozni, de így vakon nem megy.

2019. nov. 20. 13:49
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
Nem lehet hogy Sánta kisasszony akar lenni?
2019. nov. 20. 14:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem, szerinte nem sántát mondanak
2019. nov. 20. 14:03
 6/9 anonim ***** válasza:
2%
Sárkányfűárus a süsüből? Neki az orra jellegzetes. Mondjuk nem nő nemű..de lehet ezért rakják hozzá, hogy kisasszony.
2019. nov. 20. 14:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Beírtam a Google-ba. Kijavította Zsálya kisasszonyra, és egy mesét ad ki, amiben szerepel.

Hátha...

2019. nov. 20. 14:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Zsálya?? Valamelyik mese lesz az, de nem jut eszembe.. Mostani divatos mese.
2019. nov. 20. 14:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Az aranyalmákban van zsályakisasszony, elvileg az sem, meg az ahogy olvastam inkább pozitív szereplő, de nehéz elképzelni, hogy egy csomó 5 éves ismerje ezt a mesét.
2019. nov. 20. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!