8 hónapos csecsemőnek karácsonyi ajándék?
Akkor volt 5,5 hónapos a lányom
Teljesen oda meg vissza volt, hogy kapott zenélő kütyüt, beszélő babát
Imádta a csomagolásokat, a tasakokat
Nehéz kérdés.
A saját gyerekem 11 hónapos lesz akkor, két djeco játékot, egy meskás kiscipőt és egy szép pulóvert kap (utóbbi nyilván formalitás, lényeg, hogy az ünnepekre egy addig nem hordott szèp pulcsiba öltöztetem).
A sogórnőm kisfia is kap ajándékot, de velük közeli a kapcsolat és tudom, hogy tetszeni fog.
Másrészt a rokonoktól kapódó dolgok engem inkább zavarnak, mert nyilván apróságok, de azokra meg nincs szükség, mert van elég. Én egy csomó olyan dolgot szeretek, ami nem esik bele a fősodorba (fa játékok, montessori/waldorf elv szerinti lapozgatók, visszafogott színű és nagyminta illetve mesefigura nélküli ruhák), ehhez képest ilyenkor tipikusan jön a csillogó unikirnisos kiscipő, gombnyomásra villogó fröccsöntött műanyag figura, neonsárga póló, bojtos sapka, műanyag rózsaszín étkészlet stb).
Miközben kikölzltekezünk egy csomó hasznos dologra pl most veszünk Adamo hintát, hordozós takarót, gurulós mamakocsit, hogy ne szatyrokban cipeljek haza 20kg cuccot mindig a piacról stb.
Nálunk nem szokás azt kérni, hogy szálljanak be akár egy ezressel vmibe, illetve mindenki aki nemgyerekes ugye imádja az ilyen giccseket megvenni és odaadni a gyereknek, amiket aztán másnap elpakolok és megy majd adományba....
Szóval ez családfüggő nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!