Mit csináljak ha az orvos nem hajlandó felvenni táppénzre?
Hat hónapos terhes vagyok, dolgozni már nem szeretnék, mivel eddig fizikai munkát végeztem.
A nőgyógyászom nem túl segítőkész, nem vizsgál és semmit nem ír be a kis könyvbe. Ultrahang vizsgálat alapján bizonyítható a terhességi időm, ami alapján házi orvos nem vesz fel táppénzre. A két orvos egymástól várja a csodát.
Természetesen ezen ügy lemenetele után mindkét orvost leváltom.
Beteg jogi képviselő szerint és mindenki más szerint is kötelessége beirni a kis könyvbe és ezek után táppénz.
Nos ezek tudatában hogyan vegyem rá az orvost az együtt működésre?
Szerintük ez nem betegség és nyugodtan dolgozzak végig.
Ha veszelyeztetett terhes lennél, akkor kaptál volna egy javaslatot a nőgyógyásztól, amivel a háziorvos ki tud irni táppénzre. Ezt a papirt havonta el kell vinni a háziorvosnak.
A munkáltató köteles könnyített beosztast adni, ha ezt nem tud, akkor is van valami üzemorvosi vizsgálat es akkor állási időt fizet. Vagy nem tudom, mi a neve, de ebben az esetben tobb pénzt kapnál, mint tappénzen.
A helyedben ezen a vonalon indulnék el, mert már rég könnyített munkán kellene lenned. Azt javaslom, beszélj a feletteseiddel, hátha anyagilag jobban kijönnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!