Baj lehet velem ilyen téren?
Mostanában picit foglalkoztat a téma, hogy gond van e velem, ha úgy érzem én még 22 évesen sem vagyok kész egy gyermekre?
Sokan vannak a környezetemben, akik 20, esetleg 22, 23 évesen már szülik az első babát, én akárhogy is próbálnám magamra erőltetni, nem lennék kész még ezt végig csinálni, elvagyok maradva a kortársaimhoz képest?
Semmivel sem vagy elmaradva. Ne azt nézd,hogy kinek hány évesen jön az első gyerek,ne azért akarj gyereket,mert jaj,a szomszéd Katikának már 24 évesen a második jön.
22 évesen még élj,szórakozz,utazz,dolgozz,tanulj.Aztán ha meg van a párod,akivel el tudod képzelni az életed,és ketten együtt külsö nyomás nélkül úgy érzitek,készek vagytok a gyermekvállalásra,akkor jöhet a baba.
Ha ez pár év múlva történik,akkor sem maradtál le semmiről,hidd el. Nincs veled semmi baj.
Köszönöm szépen.
van barátom , vele is beszéltünk erről, ő is ugyanezt mondta, ha kell 5 évet várunk, van időnk bőven.
Mindenképp szeretnék gyerekeket, de egyszerűen még érzem hogy nem vagyok kész, mégis tényleg van olyan ismerősöm aki 23 évesen a 3.babát várja, és egyszerűen hihetetlen nekem, hogy ő hogyan, hogy ilyen felkészült.
Ez nagyon jó hír amit írtál. Vágyom családra,szeretnék később, csak úgy érzem hogy míg más szó szerint 2 gyereket nevel 21 évesen, addig én sehol nem tartok még gondolatban sem efelé. Köszönöm a megnyugtatást
.
Jézusom! 😊 Semmiről sem vagy lemaradva!
Aki pedig 21 évesen 2 gyereket nevel, az már kb 18-19 évesen szülte az elsőt. Nekem inkább ez tűnik egy picit korainkat. De persze mindenki maga dönti el, hogy mit érez megfelelő kornak.
Anyukám engem 20 évesen szült, majd a két húgom 22, és 24 éves korában érkeztek. Én ennyi idősen fejeztem be az egyetemet, és elképzelhetetlennek tartottam, hogy anyukám ennyi idősen már 3 gyereket nevelt😨
Sokat változott a világ 1 generáció alatt. Az én kisfiam 9 hónapos (én decemberben leszek 31). Nem éreztem későinek, sőt, egyidős barátnőim közül még bőven vannak akik egyáltalán nem gondolkoznak gyerekben. Ha lesz nekünk még egy baba, azt is 3-5 év múlva tudom elképzelni, mert azért most látom, érzem tapasztalom hogy mennyi munkával, feladattal, fáradsággal és nem utolsó sorban felelőséggel jár egy pici baba. Ha nem érzed hogy készen vagy rá, és így egyenlőre nem is vállalod, akkor bölcsebb vagy mint gondolnád😊💞
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!