Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Automatikusan kettős állampolg...

Automatikusan kettős állampolgár lesz a baba?

Figyelt kérdés

A férjemmel Azsztriában élünk, ő osztrák állampolgár, én magyar vagyok. Tervezzük a babát, amit ugye Ausztriában tervezek megszülni. Felmerült bennem a kérdés:a gyermekünk automatikusan kettős állampolgár lesz? Vagy ilyenkor mi a helyzet? Kell majd ezügyben intézkedni?

Nyilván úgyis mahd ha aktuális lesz, akkor informálódunk, csak gondoltam addig is itt rákérdezek.

Én egyébként azt szeretném, hogy kettős állampolgár legyen.

2019. nov. 8. 08:18
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Gyámügyön kell intézni Magyarországon a magyar állampolgárságot.
2019. nov. 8. 08:32
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Országtól függ, nem mindenhol lesz automatikusan olyan állampolgár ahol születik, kettős pláne. Az passz, hogy Ausztriában hogy van.
2019. nov. 8. 08:46
 3/4 anonim ***** válasza:
88%

Automatikusan osztrák állampolgár lesz a gyerek.

De alanyi jogon jár neki a magyar állampolgárság is.

De erröl papírt csak úgy nem állít ki senki.

Ha megszületik kap egy osztrák anyakönyvi kivonatot. Ez alapján lesz neki osztrák útlevele(kell, hogy Mo-ra tudjatok menni). Ha Mo-n van neked még lakcímed akkor az ottani anyakönyvezetönél, ha nincsen akkor konzulátuson keresztül lehet megkérni a magyar anyakönyvet neki. A magyar anyakönyvvel már könnyen igényelhet a gyermek bármilyen magyar iratot magának ha szükség van rá.

Nálunk ugyan ez a helyzet csak németország, német apa.

Mi megkértük a magyar anyakönyvi kivontatot mindegyik gyereknek, de más papírokat nem, mert Németországban élünk és nincsen szükség rá. A magyar anyakönyvit azért tartottam fontosnak, ha a gyerekeim egyszer Mo-n akarnak élni, vagy az unokáim akkor könnyebb legyen nekik papírokat kérni.

2019. nov. 8. 09:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, főleg neked, kedves utolsó. Én is ugyanazon okokért szeretném neki(k) a magyart.
2019. nov. 8. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!