Mennyire tudja az ember befolyásolni a kisgyerek ízlését?
Látom, hogy mostanában a tök gagyi mesék a menők, de én szeretném, ha a kisfiam Magyar népmeséket vagy hasonló régi, de jó és tartalmas meséket nézne.
Félek attól, hogy ezek a színes, de gagyi mesék majd jobban lekötik.
Tudod befolyásolni de akkor az nem az Ő ízlése lesz hanem a tiéd.
De az előttem válaszolók nagyon jól írják.
Nálunk tiltólistás a magyar népmese.
Csupa erőszak, erkölcstelenség és butaság.
Kőleves: hogyan húzzon le egy koldus egy egyszerű nénit.
Szusza: verd el azt, aki jót akar, de nem tudja, hogyan.
alapjáraton a legtöbben az van, hogy vedd el, ami nem a tiéd, mert okosabb vagy megérdemled..
Lehet példát írni, melyik tanit
Nézhet mesét a fiunk, ő választhat a felkínált öt mesebol, hogy melyiket. Ha beteg, akkor szinte korlátlanul, amúgy hét egy-két alkalommal keri, ilyenkor engedjük. Viszont olyan nincs, hogy leül a tv ele és be kapcsoljuk a mese csatornát. Nálunk egyelőre ez a meserepertoar:
Éliás a kis mentohajo
Bing
Peppa
Chuggington
Tűzoltó Sam (nálam ez mát határeset, de ő szereti)
Én is szetetem a magyar népmeséket vagy Mátyás királyt, viszont ezek egy kisgyereket nem kötnek le szerintem. Biztos meg fogom majd mutatni a gyerekeimnek ezeket és más régi kedvenceimet is. Viszont azt gondolom, hogy az én felelősségem, hogy olyat nézzen ami a korának megfelelő és ha szikseges segítsek értelmezni a mesét.
Nem érdemes erre ráfeszülni, kicsi korában remekül tudod még irányítani, mit nézzen. Tévé helyett keress neki online olyan meséket, amiket jónak gondolsz.
Egyébként megértelek, nekem annó Bartos Erika könyvei voltak azok, amiket nem voltam hajlandó olvasni a gyereknek, annyira taszítanak (mind vizuálisan, mind tartalmilag). Értelemszerűen az ezekből készült rajzfilmeket is kihagytuk – ha véletlenül az utunkba kerültek, én megmondtam a gyerekemnek, hogy keresünk ennél „normálisabb” mesét, és kész. :)
Én sem szerettem gyerekként a magyar népmeséket. Viszont a Süsü és a vízipók csodapók nagy kedvenc a gyerekemnél is.
Ezen kívül a mancs őrjárat szerintem egészen aranyos mese. Na meg a Bogyó és Babóca. Pogány Judit eszmeletlen a szinkronnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!