Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki igényelt már babaváró...

Aki igényelt már babaváró hitelt, melyek voltak a legnagyobb buktatók?

Figyelt kérdés
Mire számítsak, milyen gyors az elbírálás, stb?
2019. nov. 2. 15:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

A CIBnél óriási különbségek vannak a fiókok között. Van, ahol iszonyú profik, de olyan is, ahol totál életképtelen az összes ügyintéző.

Én lefuttattam egy kalkulációt a bankmonitoron, kértem visszahívást. A pasi fél órán belül felhívott és átbeszéltük a részleteket. Elmondtam neki. Hogy mik a nyűgjeim pl h a próbaidőm lejárt de még nem vagyok fél éve a cégnél, a férjem vállalkozó, de nincs lezárt adóéve stb. Szépen szűkítgettük a bankok sorát, ahová érdemes beadni. A végén kettő maradt, azokba egyeztetett nekem időpontot. És mindez nekem semmibe nem került.

2019. nov. 2. 19:55
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
OTP nél döntesz arra figyelj, hogy amit kitölt a munkáltató inkább email címet adjátok meg elérhetőségnek. Ott egyszerűbben ellenőrzik le, mert az az oldal ahonnan leszívják az adatokat nem minden kisvállalkozó telefonszáma szerepel és ha a megadott tel szám nincs feltüntetve vagy eltér a megadott számtól, akkor hiánypótlásra szólítanak fel.
2019. nov. 2. 21:03
 13/17 anonim ***** válasza:
73%

Július végén szültem.

Júli elején akartunk igényelni. Én a 32.héttől táppénzen voltam, amit nem fogadták el. Nem számítottunk erre. Minden másnak megfeleltünk amúgy. Ez az OTP-nél volt.

Mivel nem volt élethalál kérdés, nem mentünk máshová próbálkozni.

2019. nov. 2. 21:50
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Első hozzá szólót ne pontozzátok már le!

Mi is a cibnél vettük fel (10 m ftot.). Hogy ott mekkora töketlenkedés van az Újpesti fiókban azért az vicc.

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..

Nálunk nem volt létszükséglet kérdése az egész, kB 2 hónap volt az átfutási idő, ezalatt kB. 6-szőr voltunk a bankban várakozni 1 órákat 1-1 lemaradt aláírás illetve X miatt. Amikor megigényeltük, 4 hetes volt még csak a feleségem, 12 hetes terhesség előtt még a bank szerint nem számít a terhesség, első körben elküldtek minket, hogy majd akkor igényeljük meg, ha már van papirunk a várandósság róla, de akkor meg nem számít a feleségem jövedelme már, mivel úgyis el fog jönni a munkahelyéről szülésire, úgy hogy vissza mentünk másik időpontban más ügyintézőhöz elindítani az igénylést, hogy még nincs terhesség, de majd a jövőben lesz valószínűleg, mire át futott az egész, és a számlámon volt az összeg, már megvolt a terhesség 91. Napját betöltött igazolás, amivel a kamatmentesítést sikerült elintézni végülis. Viszont pont a hitel igényléskor kellett volna lakcímet változtatnunk, mert a lányunk elsős lett, és nem a körzeti suliba irattuk tavasszal, hanem egy másikba, csak a suli kezdésre illett volna át jelentkezünk az ottani lakásunkba, így a krétában még ma is a régi nem körzetes lakcim szerepel, pedig már át jelentkeztünk, és át is költöztünk oda.

2019. nov. 3. 01:49
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

A lakcímváltozás a banknak lett volna probléma, még július végén adtuk be az igénylést, akkor kB. 2 hetes átfutási időt ígértek, gondoltuk majd ha le zárul az egész, át jelentkezünk, mert ha a folyamat lezárulása előtt jelentkeztünk volna át, akkor újra kell igényelni a papírokat

.. Munkáltatói illetve tb igazolás illetve a feleségem bankjátol a hitelesített számla kivonat, és újra kell indítani az igenylesi folyamatot az adat változás miatt... A 2 hétből lett szeptember közepe, addig meg már berögzítették a régi lakcímet a suliban a krétába, és ha akkor újra indítottuk volna lakcim változás miatt a folyamatot, valószínűleg elutasítottak volna minket, mivel akkor már kB. Meglett volna a 91. Napos várandóssági igazolás, úgy meg nem számít a feleségem jövedelme... Vannak buktatók...

2019. nov. 3. 01:58
 16/17 A kérdező kommentje:

Nagyon szép köszönöm, rengeteg hasznos infót adtatok!!!

ÁTgondoljuk, hogy hol kellene, mert 2 banknál is van betétünk, plusz egynél még lakástakarékunk is van.

2019. nov. 3. 09:09
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok, nem tudom miért lett lepontozva

Tényleg vannak gáz Cib fiókok.

Mi úgy mentünk, h minden papír megvolt, ami kellett. Férjem szabit vett ki, mert amúgy 8-17ig dolgozik.

Erre közlik, hogy nincs senki a fiókban, aki ért a babaváróhoz...

Kicsit kiakadtam, majd elkezdték nézni a szamlaadatokat, hopp hát én kiemelt ügyfél vagyok és hirtelen a prémium tanácsadó tudott velünk foglalkozni...

Szerintem ez nagyon gáz...

2019. nov. 4. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!