Miért van mindenki kiakadva azon, hogy én szülés után 6 héttel vissza akarok menni dolgozni?
Első gyerekemnél is igy tettem és nem lett semmi baja. Igaz, akkor amerikában éltünk és ott ez teljesen természetes volt, hiszen az anyukák csak 6 hét szabadságot kapnak szülés után. De nem bántam meg és a babának sem volt rosszabb, hogy baby sitter ügyelt rá. Mellesleg megtanult a magyar és angol mellett spanyolul is, hiszen a baby sitter spanyol volt.
Szóval a lényeg, hogy most is baby sitterre akarom bizni a hat hetes babámat és a család és a környezet ki van akadva, hogy milyen szivtelen vagyok. Miért gondolják ezt? Sokkal intenzivebben tudok a babámmal lenni, mivel kevesebb az idő, mintha egész nap együtt lennénk. Máskülönben meg dolgozom és nem engedhetem meg magamnak, hogy itthon maradjak évekig. Miért nem értik meg itthon, hogy ami nem szokványos, az attól még nem rossz?
én úgy gondolom nem érdemes gyereket szülni, ha nem te neveled fel. 6 hetesen otthagyni szegényt szívtelenségnek tartom. nem engedheted meg magadnak hogy otthon maradj de azt igen hogy baby sittert fogadj. hát, inkább ne engedhessek meg magamnak mindent de a gyerek mellett maradjak. az ellen nincs kifogásom ha valaki 1 év után visszamegy dolgozni, de hogy 6 hét után amikor a picinek a legnagyobb szüksége van az anyjára...
nem értem a mai embereket.
Egyetértek az utolsó válaszolóval. Minek kell gyerek ha legalább pár hónapra nem vagy képes lemondani a munkádról? Fontosabb a munkád mint a gyermeked? Az nem baj hogy a pici a nap nagy részét a dadával fogja tölteni? Jobban fog hozzá ragaszkodni mint a saját annyához. Az én lányom két és fél éves volt amikor el kellett mennem dolgozni és anyósom vigyázott a lányra, szörnyen éreztem magam hogy anyósom játszik vele mondókákat tanítgat neki hellyettem. Magamnak szültem nem anyósomnak. De persze nem vagyunk egyformák, ha te úgy érzed neked ez így jó hát lelked rajta a te döntésed.
Senkinek nincs beleszólása ez csak az én véleményem.
Szia!
Ne haragudj de én sem igazán értek egyet veled,lehet ott ez volt a szokás-én itt azon is ki vagyok akadva,hogy az első babámmal 3éves koráig maradhattam volna itthon amíg most jön a második és csak két éves koráig.Pedig az első is csak 20hónapos.De tény az,hogy nem ugyan az,ha csak pár órát vagy vele,vagy ha egész nap vagy vele..és ez nem intenzívebb attól,ha csak kevesebbet vagy vele.
Ma x nem tapasztalsz meg minden olyat amit más igen.Hogy milyen az amikor egész nap nyűgös és meg kell oldanod a helyzetet vagy egész nap ölelgetős és puszilgatós,meg egyfolytában foglalkoztat,mikor kiakaszt valamiért és már azt sem tudod hol álla fejed,vagy ha épp örültök egy egs ikernek és új dolognak,mint ahogy nekem a fiam ma 3új szót mondott amit az apjának már nem mondott úgy el-ezeket nem tudod vissza fordítani ezeket az időket.Ezek olyan gyorsan eltűnnek,hogy nem lesz több ilyen.amikor már gondoskodik magáról ,meg önállóan csinálja a dolgokat,eszik alszik,fürdik ,beszél stb...az már nem ugyan az lesz,hidd el.Mert most is meg akkor is anya leszel,de nem ugyan az.
Most egy kisgyermek anyukáj avagy utánamár egy nagyobbé.nekem annyira rossz volt mikor éjjel 1.3évesenkiköltöztem tőle-neki s,de ő kb 3nap alatt elfogadta én mai napig bejárogatok hozzá éjjel,hogy tuti minden rendben van e nála,ezek olyan anyai ösztönök amiket sztem nem lehet úgy kiélni ha a munkahelyeden vagy.
Félre ne érts én csak a véleményemet mondom el,mindenki döntse el ,hogy és mint cselekszik,de én tuti nem szültem volna azért gyereket,hogy más nevelje fel-ergo egy baby sitter.
nyelvet tanulni megtanulhat már 3-4éves kora után mikor ténylegesen menni kell oviba,meg bölcsibe stb...előtte nem kell,annak a gyereknek játszani kell sztem..játszva tanulni de nem nyelvet vagy mást..
na mindegy,szval én nem értek veled egyet de ez az én álláspontom én nem cserélném el ezeket az éveket soha sőt ha tehetném még élvezném..bármilyen nehéz,mert az sztem,de ugyan akkor csodálatos és megismételhetetlen egy olyan ki emberként tanitgatni és egyengetni aki belőlem is van:)Ez a legszebb..és nem bíznám még az anyámra sem a nevelését!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!