Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyereknévadási bonyodalmak?...

Gyereknévadási bonyodalmak? Részletek lent

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lehet túldramatizálom a dolgot, de muszáj megkérdeznem járt-e már így valaki mert engem nagyon bánt:

Évekkel ezelőtt mikor terhes voltam kisfiammal sógornőmék megkérdezték hogyan fogjuk hívni a gyereket, ha megszületik (még nem tudtuk a nemét), akkor ők is elmondták a saját névötleteiket mert ők is baba tervezésben voltak. Véletlenül sem volt hasonló. Nekünk foúnk született, nekik is. Azóta sógornőm újra kismama és ha lányuk lesz azt a nevet akarják adni amit mi szerettünk volna ha lányunk lenne. Persze akadálya nincs mert azóta sincs lányunk. Egyáltalán sikertelenül próbálkozunk 3 éve így lehet soha nem is lesz. De ez nekem nagyon rosszul esik. Anno még a menyasszonyi ruhámnak is Azt a nevet adtam (mert elnevezhettem) mert már akkor tudtuk férjemmel, hogy ez lesz a tökéletes név ha úgy alakul. Volt valaki ilyen helyzetben? Tegyem e ezt szóvá vagy hagyjam a francba és tegyem túl magam rajta? Azért az utóbbi igen nehéz, viszont balhét sem akarok. Csak borzasztóan el vagyok kettyenve. :(

2019. nov. 1. 19:57
 1/10 anonim ***** válasza:
98%

"Csak borzasztóan el vagyok kettyenve."

:D

Nem értem mi a probléma. Ha tetszik attól még ti is adhatjátok.

2019. nov. 1. 20:08
 2/10 anonim ***** válasza:
98%
A ti gyereketeket (ha egyáltalán lesz) nem hívhatják majd ugyanúgy, mint az övékét? Csak én nem értem a problémát?
2019. nov. 1. 20:09
 3/10 A kérdező kommentje:

Gondoltam rá én is, ha úgy alakulna én is azt adom, de nekem olyan furi lenne. :)

Ja és utána én lennék a “szar alak” mert elmondanának mindennek, hogy hogy tehettem ilyet lemásolták őket stb stb..

2019. nov. 1. 20:12
 4/10 piroska és a farkas ***** válasza:
82%
Biztos vagy benne, h emlékszik rà a sógornőd, h nektek az a név volt a vàlasztott? Ha igen, akkor engem is bàntana, és a helyedben tálàn el is mondanàm, h bànt, hozzàtéve, h reménykedtek benne, h talàn egyszer nektek is lesz kislànyotok. De hidd el, alapvetően nem a név bànt téged, hanem , h nem akar jönni a màsodik. Ha sikerül, olyan mindegy lesz màr, h Zsuzsi vagy Rozi vagy esetleg Jancsika .. csak jönne. Rendben van a ciklusok? Nàlunk hamar jött az első baba, a tesó viszont màr csak closty segítségével.
2019. nov. 1. 20:14
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
Én megjegyezném, hogy akkor majd ugyanúgy hívják a gyerekeinket mert nekünk X éve ez van a tarsolyunkban kislánynak ha nem emlékezne. Amúgy meg lehet, hogy csak elfelejtette, emlékeztesd vagy reménykedj hogy megint fia lesz. Amúgy meg biztosan nem nevezném el úgy a gyerekemet amit már az unokatesója vagy bárki a családban visel, úgyhogy ha lánya lesz és ezt a nevet adja majd (drukkolok) esetleg nektek is lányotok lesz majd akkor elküldeném a bús ....ba. Én ilyenekre nagyon allergiás vagyok.
2019. nov. 1. 20:15
 6/10 anonim válasza:
59%

Értem a kérdezőt, bizarrnak tűnik ez ‘névátvétel’ .. hirtelen az Egyedülálló nő megosztaná c. Film jutott az eszembe.. meg persze ott a keserűség, amiért másnak megadatott , amire a kérdező 3 éve vágyik..

sajnos nehéz erre mit írni.. közhelyes, de kedves kérdező adj hálát azért amid van, vágyh arra, amid van, ne arra amid nincs. És akkor boldog leszel.

2019. nov. 1. 20:18
 7/10 anonim ***** válasza:
91%
ne búsulj, nem olyan tragédia ez... ha lesz kislányotok, nyugodtan adjátok ezt a nevet. Ritkán lesznek együtt és akkor majd a becenévvel megkülönböztetik... tedd túl magad rajta. Nemrég láttam egy gyönyörű kislányt... csak tolószékben vitték a Pető Intézetbe. Egész máshol vannak azok a dolgok, amik szomorúságot okoznak.
2019. nov. 1. 20:31
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ó mennyi ilyen kérdés van itt fenn is. Neked is azt mondom, mint minden ilyen kérdésnél. Én az én gyerekemet mindenképp úgy fogom hívni, ahogy én akarom. Ha a tesóm ugyanazt adna a gyérekének akkor is. És különben se rágd magad ezen, lehet nektek megint fiatok lesz. Ha meg lány, hat add ami tetszik. Egy pillanatra se bosszantsd magad ezen.
2019. nov. 1. 21:04
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is megvolt az álom lánynevünk. Fiunk lett. Mire megszületett a lányunk is, addigra az álom név már nem volt befutó, nem is illene hozzá.

Ha annyira ragaszkodsz hozzá, akkor add majd neki te is azt a nevet.

2019. nov. 1. 21:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Jah, ha már a menyasszonyi ruhádat is így nevezted el, akkor az a név a tiéd és senki más nem nevezheti úgy a gyerekét.

Most komolyan, hány éves vagy?

2019. nov. 2. 01:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!