SMA betegségre van szűrés magzati korban?
Azért látsz újabb és újabb SMA-s gyerekeket, mert egyre többen felbátorodnak akiknek a gyrmereke ezzel a betegséggel küzd, hogyha egynek segítettek akkor segítsenek az övének is. Nem, nem a betegség egyre gyakoribb. Kb 100 SMA 1-es gyerek van az országban, a többi szintről nem tudok, de ez egy nagyon ritka betegség.
Azt nem tudom hogy szűrés van e rá.
Az izomsorvadás genetikai betegség. Habár, hogy pont ez a betegség az-e nem tudom.
Szürni olyan betegséget lehet ami örökletes.
Ez a betegség nagyon ritkán fordul elö, ennél gyakoribb egy kora szülés, vagy egy magzatelhalás. Amire egyáltalán nem lehet felkészülni.
Telejsen felesleges pánikolni egy lehetséges betegség miatt, mikor holnap elüthet az autó. Erre meg azt mondom, hogy statisztika szerint 3x annyi ember hal meg évente háztartási balesetben mint közúti balesetben.
Ha a családodban volt fura halálozás, rákos betegség, akármilyen genetikai betegség, vagy is minden olyan ami nem természetes örgséggel jár, vagy nem fertözés álltali betegségek akkor érdemes tovább kutakodni.
Aztán érdemes meggondolni 35 felett is, és 40 felett mélyen el kell gondolkodni a gyerek vállaláson.
Itt részletesen leírják a lehetőségeket:
De ez 1 betegség a több ezerből. Mindenre nem lehet szűrni, sőt ismerek több tucat olyan gyereket, akik mar 5-10 évesek es nem jönnek rá mi a betegségük, csak a tüneteik vannak meg. Kislányunk súlyos beteg, rengeteget voltunk/vagyunk vele kórházban. Annyiféle betegséggel találkoztunk, nagy részükről soha nem is hallottam. Volt aki egyedüli az országban, de volt olyan akiknek olyan genetikai eltérése volt, amit előtte soha senkinél nem találtak, 6 éves volt mire diagnózist kaptak. Ezzel csak azt akarom mondani,hogy hiába szűrnék le sma-ra. Ezer másik betegség van sajnos. Most az sma lett "felkapott" betegség. Ettől viszont nem lett gyakoribb mint korábban.
Tudom nem ide tartozik, de talan segitettem nekem
Juliusban volt utoljara aktusom vedekeztunk azota tobb negativ teszt es a heten illetve a multheten is megerositette a nogyogyasz hogy nincs baba, de a hasam puffadt.miert erzem megis terhesnek magam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!