Ti mit gondoltok erről?
Olvasgattam most a fórumon, és volt egy olyan vélemény, hogy vetélésnél az életképtelen úgyis távozik, rendben is van, mert tényleg így van, jobb neki úgy. Utána olvastam még, és hozzátette, hogy ezért nem érti mikor orvosok írnak tablettát, hogy a baba maradjon, és ne haljon el, hisz a természet rendje szelektálni, és nem emberé.
Mit gondoltok? Akinek segítettek, és így nem vetélt el, ti egészséges szép kisbabát szültetek?
Köszönöm szépen.
Igaza van mindenkinek, én őszintén szólva jónak tartom pl az eutanáziat is, segítség az is embernek, de mégsem Isten akarata ettől függetlenül.
van egy lombikos ikerpár ismerősöm, ők is egy csoda hogy vannak, nagyon jó dolog, hogy ezt tudják már adni nekünk. Ugyancsak igaz erre pl a defibrillator, ott is visszahozunk egy embert ha szerencsénk van máskülönben meghalna, nagy segítség az is.
Engem agnosztikusjént eléggé hidegen hagy Isten akarata, de látom, hogy te másképp állsz ehhez. Tiszteletben tartva a hitedet, az alábbi a véleményem:
Isten szabad akaratot adott az embernek, ezáltal a lehetőséget is, hogy döntsünk. Ráadásul lehetővé tette a tudást, és azt, hogy olyan szintre jussunk, hogy ennyi problémát orvosoljunk. Nem gondolnám, higy a gyógyítás, az élet segítése Isten ellenére való dolog lenne.
(Természetesen vannak olyan témák, amik akár hívő valaki, akár nem, felvetnek erkölcsi aggályokat, de kétlem, hogy a hormonpótlás az lenne.)
Aki szerint a hormonpótlás beleszólás a természet rendjébe, az teljes nyugalommal hal bele a vakbélgyulladásba is, vagy olyankor nincs gond a beleszólással?
Na de vajon hol ér véget a természetes szelekció? És hol kezdődik hogy az orvosok isteneknek képzelik magukat? Mondom ezt eü szakemberként. Én írtam hogy 6 héttel korábban szültem.
Milyen érdekes, hogy a 6.héten természetes szelekció róla beszélünk. Majd akár 18-20 hetesen is lehet abortálni, ha komoly betegség igazolodik be. De 23 hetesen már nem dönthetnek a szülők. Ha megszuletik és eletjekensegeket mutat, akkor mindent megtesznek az életéért. De vajon valóban élet lesz? Miért nem fontos hogy a szülők akarják-e ezt. Meg az évekig tartó vagy élethosszig tartó fejlesztéseket. Persze vannak nagyon szerencsések. Koraszülőként már én is ismerek több 24 hétre született gyereket akiről már 5 évesen is alig mondható meg hogy bármi nehézsége volt, van. De ki tudatja ezt előre? És ki van ha később ő fedezi fel a rák ellenszerét vagy ki tudja? Viszont sokan nem ilyen szerencsések, mégis tudnak boldogan élni a kialakult helyzettel.
De ismerek olyan anyát is, aki nem csak koraszült, de a szülés pillanatában már tudni lehetett hogy downos a baba akinek a szíve is megállt. 15 percig küzdöttek a baba életéért, sikerült visszahozni. De milyen áron? Az életük nem áll másból, mint fejlesztésekből. De szegény kisfiú csak testileg van ezen a világon. Az anya pszichológushoz jár mert nem tudja szeretni a gyermekét, mert azt érzi hogy neki akkor távoznia kellett volna. De az orvosok erőszakkal életben tartották. Nem tudom hibáztatni az anyát, piszok kemény helyzet lehet. De a terhesség gondtalan volt. Senki nem hitte hogy baj lesz.
Sok ilyen van sajnos, ismerek én is ilyeneket.
Pontosan én olyat ismerek, hogy csak fekszik vagy ül, néha beszél ha valamit tud, de semmi reakció, értelem, teljesen vegetal, ebben az esetben pl érdekes, mert ő hiába kapaszkodott annyira (ahogy sokan írjak) nem szelektálodott ki végül, kB 40 éves de egy szenvedés még látni is, ő otthonba van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!