Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok erről?

Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Olvasgattam most a fórumon, és volt egy olyan vélemény, hogy vetélésnél az életképtelen úgyis távozik, rendben is van, mert tényleg így van, jobb neki úgy. Utána olvastam még, és hozzátette, hogy ezért nem érti mikor orvosok írnak tablettát, hogy a baba maradjon, és ne haljon el, hisz a természet rendje szelektálni, és nem emberé.

Mit gondoltok? Akinek segítettek, és így nem vetélt el, ti egészséges szép kisbabát szültetek?

2019. okt. 20. 10:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon sok a modernkori "betegség". Ami nem igazi betegség, csak egy picit megborul a szervezet, amin ma már néha tud segíteni az orvostudomány. Ettől még a baba épp és egészséges. De ne hidd hogy olyan sok mindenkin lehet segíteni a korai szakaszban. Lehet utrot szedetni a kismamával, meg ágynyugalmat előírni. De ez csak placebo és nagyon ritkán jön be. Sokszor akkor is megmaradna a baba ha nem szedné, nem feküdne. Nyilván ezt senki nem akarja megkockaztatni, inkább a jól bevállt protokoll... (még pár év is itthon is leszoknak erről a nőgyógyászok)

Szóval nem baj hogy ma már be tud segíteni a tudomány az anyukáknak. Hiszen épp a modernkor teszi ilyen nehézzé az egészet. A sok szr amit eszünk, a stressz, a rohanó élet.

2019. okt. 20. 11:49
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem amelyik embrió életképtelen, az így is úgy is elmegy. Elképzelhető, hogy valamilyen hormon pótlása miatt marad meg a baba, nem értek hozzá, nekem nincs ebben tapasztalatom, de ha ilyesmi van miért ne segítene az orvos ha van rá mód?

De ilyen alapon aki ezt mondja, ne menjen orvoshoz, mert őt is épp szelektálja a természet. Amin, akin lehet segíteni azt meg kell tenni ha van rá lehetőség.

2019. okt. 20. 12:01
 3/17 anonim ***** válasza:
14%

Meglatasom szerint ha el akar menni a gyerek menjen

Jobb mint ha osszeeszel minden vacak gyogyszert h jajjaa de neee mar.

Nem veletlen h ennyi gyenge gyerek van jelenleg imunrendszer 0 a legkisebb fertozesre is antibiotikum kvazi tonkrevagyjak az immunrendszert. Az anyukak tulfeltenek. Felnot korra tobb betegsege lesz mint a nagyszulok ek.

Szoval a termeszet jol dolgozik nem kellene ezt felulirni nekunk. Nem veletlen szelektel. Az evolucio nem jatekszer nem kellene beavatkozni. Masik h pont a mutaciok miatt sem. Leven ha rossz mitacio genkombinacio jelenik meg annak tovabadasa gyengitik a faj genetikai keszletet.

Ami hosszutavon kihalashoz vezet. Oke ez azert nem 300 even belul lesz 😛

2019. okt. 20. 12:01
 4/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek picit igaza van. Sokaknál olvasom, hogy írnak gyógyszert és abba marad a vérzés, vagy megmarad, kérdés, hogy ez olyan mint mikor valakinek meggyógyul a tüdőgyulladása, vagy tényleg beleszólunk a szelektálásba.
2019. okt. 20. 12:14
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Nos,nagyon leegyszerűsítve 2 féle oka lehet a vetélésnek: 1. beteg a baba, 2. az anyuka szervezetében van valami gikszer, ami miatt nem tudja megtartani. Nos, a 2. esetben mi a lófütyiért ne lenne jó dolog, hogy ma már meg tudják támogatni gyógyszerrel, és nem szakad meg az amúgy teljesen egészséges terhessége?

3 tök jófej kölyköm van, akiket utrogestannal meg kellett támogatni az elején, mert NEKEM alacsony a progeszterin szintem.

2019. okt. 20. 12:15
 6/17 A kérdező kommentje:

Tehát akkor egészséges gyereked van ettől függetlenül, ilyen esetben tényleg nagyon jó.

Meg persze ettől függetlenül nagyon sok mindenben bele lehetne kötni, ebben a témában az egyik ilyen a lombik lenne, hisz az sem természetes, hanem segítség, és akkor az sem az égiek akarata ha már ott tartunk.

2019. okt. 20. 12:18
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy vetélés elindul azt nem állítja meg egy tabletta.Szerintem.Akinek megállítja az meg valószínűleg azért van mert kevés hormont termel a szervezete és attól, simán egészséges gyereke születik ha időben segítenek az orvosok.Butaság azt mondani, hogy miért írnak fel az orvosok tablettát.Az ilyen vélemények egész addig állnak fent ,míg nem az adott embert érinti a kérdés, abban a pillanatban ,hogy vele is megtörténik egy vérzés megy a kórházba és várja ,hogy segítsenek rajta és a magzatán.

A lombik meg egy csodálatos találmánya a tudománynak.Megkérdőjelezni a létezésének fontosságát elég vicces dolog a 21.században.Igen, nyilván meddő párnak máshogy nem volna gyereke.Nyilván a ,,szelektálásba" beleszólás, viszont mennyi csodaszép gyerek születik meg így.Illetve így is van aki egy-egy beültetés után elvetél.Szóval a természet még így is bele tud szólni és ,,szelektálni".

De ilyen alapon ha nem volna császármetszés én se élnék és a gyerekem se, mert mind a ketten meghaltunk volna.Milyen jó hogy van ilyen orvosi műtét ma már.

2019. okt. 20. 12:32
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Így igaz. Ez egy nagyon komoly téma, ami messzire vezet, és hetekig lehetne boncolgatni pro és kontra, és bizony valahol mindenkinek lenne igazsága.

Én pl vérzés miatt az ügyeleten kaptam utrot. Bizonyítottan, egy friss laborral a kezemben álltam ott, hogy minden hormon megfelelő szinten van. Mégis elkezdték velem szedetni. A saját dokim nem is tapsolt ennek, ugyanis totál feleslegesen terheltük meg a májam. Következésképpen nem is múlt el a vérzés, hiszen nem az okozta. Végül én pl toxemias lettem, és 6 héttel korábban szültem egy csont és bőr babát. Aki amúgy tök jól volt, csak szegénykém a megemelkedett vérnyomásom miatt nem tudott hízni. 1 éves, úgy tűnik egészséges. Okos ügyes. Természetes úton fogant elsőre. Valai már rá is azt mondaná nem lett volna szabad megszuletnie. És vajon mi van a kényszeresen életben tartott 24 de akár 23 hétre született babákkal? Akik aztán ki tudja milyen életminőségben élnek majd.

Tudod hogy a koraszülések nagy hányada lombikos?

Szóval nehéz téma. Szerintem jó dolog hogy tudunk segíteni szülővé válni. De annyira még sem mélyek az ismeretek hogy ki az, akinél már valóban nem lenne szabad engedni. Ahhoz olyan szintű géntérképezésre lenne szükség, ami lehetetlen.

2019. okt. 20. 12:32
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezt hívják természetes szelekciónak. Alapjaban egy jo dolog, mert ugye csak az eletkepes marad meg. De: abban a pillanatban, hogy az ember sajat maga kerul ebbe a helyzetbe, maris nem jo dolog es igenis azt akarja, hogy megmaradjon a terhessége. Pont ugyanolyan, mint amikor a huszonhat hetes magzatot életben tartják az inkubátorban, hiszen az orvostechnika ma már képes erre, csak epp az esetek tobbsegeben egy sérült gyermek, önálló életre valószínűleg képtelen felnőtt lesz a végeredmény.

De mindegy, hogy ki mit gondol, a lényeg az, ha olyan helyzetbe kerül, maga dönthesse el, hogy fenyegető vetélésnél a természetre bízza e magát vagy orvosra.

2019. okt. 20. 13:19
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi erővel az emberek többsége már halott lenne orvosi segítség nélkül. Akár egy tüdőgyulladástól, akár egy elfertőződő sebtől. Én pl valbélbe haltam volna bele 20 évesen.

A fiam egy problémamentes terhesség után sürgősségi császárral született. Ott megint meghaltunk volna ketten. Szóval bocs, de részemről köszi az orvosi segítséget.

A terhesség elején fellépő problémák is ugyanilyenek, ha te vagy az ismerősöd van ott, átértékelődik, hogy kell-e a segítség.

2019. okt. 20. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!