2 felnőtt 2 óvodás egy háztartásban mennyiből jön ki?
Mi 300-at keresünk mindennel együtt. Budapesten élünk és néha úgy érzem, hogy ez épphogy elég. Albérletünk nincs, hitelünk 30 ezer forint havonta. Reális, hogy ennél több kell, vagy én csinálok valamit rosszul?
Ti mennyiből és hogyan éltek?
Mi ketten élünk 150ből.
Mindenre elég. Zarás, benettonos ruhára, geox cipőre, 30 a lakás rezsije, 25 a kaja, kocsi nincs, macska van, nyaralni csak belföldi wellnessben voltunk, de nem a pénz miatt. Gyereknek éves állatkerti bérlete van, sokat vagyunk Bpn, mindig valahol, sokat is rendelünk, játszóház havonta 2x, mozi havi 1x.
50 kiló vagyok, nem eszek sokat, a gyerek annyit sem, mindig azt eheti, amit
megkíván.
Macska havi 10 kiadás luxustáppal, drága alommal..
Gőzöm sincs, mire költenek mások ennyit, ha minden megvan. Régen én is sokat költöttem, de akkor kellett pl luxus kozmetikai tükör 30ért, ágyneműgarnitúra 20ért..
Felszerelt, kész, tégla házban szerintem minimálisak a költsègek, ha az ember kisebb nmen él és nem kövér, nem vegán, nem érzékeny, nem kell fejlesztés a gyereknek, nem festeti a haját, nincs műkörbe, nem kondiban sportol stb..
És még nem is rossz minőségű ételt eszünk, meg nem is turisak vagy gagyik a ruháink..
Számold ki, mire mennyit költesz, és vásárolj akkor, mikor megéri.
Piacon 16 darabos 3 retegű wc papír 300 ft, ugyanez boltban 1300..
Zarás felsők nyár végén 500-700ft darabja, szezon elején 3000 darabja.
Márkás cipőt a krokodil corsóban érdemes venni a Keletinél harmadáron, vagy neten nézni, mikor mi van épp.
Onnan indul, hogy 4 főre 100 a kaja, alsó hangon, extrák nélkül. Erre jön még a takarítószerek és egyebek.
25 ezerből nem lehet gyereket megetetni, főleg nem úgy, hogy akármit ehet. Nálam az akármiben gyümölcs, zöldség, hús , tejtermékek is vannak, egy bevásárlásom 25 ezer egy hétre. Sőt. El lehet lenni tejföllel meg kiflivel, de az nem egészséges étkezés, bár az úgy beleférhet 25-be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!