Egy kisiskolás fiú hogy köszönjön egy felnőtt férfinak?
2, sajnos ovija válogatja.
Egyébként igen, a "Jó napot kívánok!" alkalmas mindkét nem felé.
"A szia is jobb, mint a jónapot."
Miért is? Nem jónapot, jó napot kívánok.
Az én unokám 3 éves koráig mindenkinek sziát köszönt, azóta jó hangosan azt mondja "jó napot kívánok." Miért lenne baj ez? Nem csókolomozik, apja-anyja sem teszi.
Jó napot kívánok.
A csokolom erőltetett. Tökre utáltam így köszönni gyerekként, és mindig leszídtak, mikor Jó napot kívánokkal köszöntem, pedig szerintem semmi gond nincs vele.
A nagyfiam is igy köszön, sosem tanitottam meg neki a csókolomot. Ismerős helyen szia/sziasztok, amúgy napszaknak megfelelöen.
"A szia is jobb, mint a jónapot.
Miért is?"
Mert nekem ez a véleményem.
"Mert nekem ez a véleményem."
Na igen. Ok, hogy neked ez a véleményed, de a gyerekeket nem a te véleményed szerint fogják nevelni. Esetleg te taníthatod így a tiédet.
Nekem is meggyűlt a bajom a hozzád hasonlóval, aki kitámadta a 10 éves gyerekem az utcán, mert "jó napot" kívánt neki. Gyerek hazajött és sírt, mert nem értette, mi rosszat tett. Mert csak azt tette, amit tanítottunk neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!