Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Láthatás után nem kapom...

Láthatás után nem kapom vissza a gyerek ruháit állandóan újat kell vennem! Mit csináljak hogy visszakapjam?

Figyelt kérdés

Hol a nadrág hol a zokni hiányzik. Mar csak lyukas vagy éppen csak még jo ruhákba engedem el mert úgyse látjuk őket viszont soha. Aztán meg jön a duma, hogy ők elmentek volna valahova és nem volt szép ruhája. Ilyen értetlen bandàt ! Mást is így szivatnak??

Másik kérdésem, a bírósági papírokon sajnos nem olvastam hogyan kell felosztani a szüneteket egymás közt. Így az exem nem vigyáz rá se teli se nyári szünetben. Ezért külön menjek újból be? És ráadásul nem felelnek meg a megállapított páros hetek sem, ezen hogy tudnánk változtatni?

2019. okt. 7. 16:04
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Igen marha jo hogy egy hónapot saját magam kell majd megoldanom nyáron dolgozni ki fog? Örülök hogy velem van ! De a munkámmal nem annyira összeegyeztethető hogy otthon legyek végig a nyári szünetben végig a tavasziban meg az összesben. Persze legyek en itthon betegállományban, menjek el en minden iskolás programra és en vegyek ki minden szabadnapot a nyáron.

Ezeket általában az együtt élők is alig tudják megoldani , legalábbis ugy tudom. Még mindig nem kaptam értelmes választ hogyan intézzem el, hogy az “időszakos láthatás” kérdése tisztázott legyen ( egyébként azt sem ertem erről miert is nem kaptunk végzést ez akkor nem tűnt fel, csak mikor közölte az ex, hogy húsvétkor nem jön érte egyetlen napot se, mert nem a láthatási hét van).

2019. okt. 7. 19:34
 12/16 A kérdező kommentje:
És persze hogy sértett vagyok mert mar kis milliószor elmondtam, hogy küldjék vissza a ruhákat, azokra nekünk jobban van szükség. Ennek ellenére soha nem kapjuk vissza. Egy két pólóért vagy sapkáért persze nem szól az ember, de hogy minden egyes alkalommal az összes gatya eltűnjön...
2019. okt. 7. 19:39
 13/16 anonim ***** válasza:
72%
Valami szerepel érről az ítéletben, olvasd el. De megegyszer, ha apuka holnaptól csak háromhavonta egyszer másfél órát akar a gyerekkel lenni, akkor anyit lesz, teljesen mindeyg, mi van az ítéletben
2019. okt. 7. 20:00
 14/16 A kérdező kommentje:
En ugy tudtam ilyenkor be lehet menni és le közjegyzőzik vagy hogy mondjam 😀. Értelme van e azt nem tudom de 2 ilyen után pénzbírság jár. Egy ismerős anyukának fizetnie kellett ugy tudom.
2019. okt. 7. 20:22
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
A láthatás nem kötelesség. Amit az ítéletben írnak, azt jelenti, hogy ennyit joga van a gyerekkel lenni, ha akar, akkor is, ha te máshogy gondolod. Közös megegyezéssel változzattok rajta, és nem a páros, hanem a páratlan hétvégéken viszi el a gyereket, vagy egy hétre nyaralni viszi, az már a ti dolgotok. Amíg meg tudtok egyezni, a bíróságnak semmi köze hozzá. Mivel a gyerek nálad van elhelyezve, neki pedig csak a láthatás jár, egyáltalán nem kötelessége elvinni. Ha nem akarja, nem kényszerítheted rá, és a gyereknek is csak rosszat teszel, ha megpróbálod. Ha a bíróság által hozott ítélet bármelyik része (pl. az elhelyezés) nem felel meg, akkor el lehet menni újratárgyalni. Lehet kompromisszumos megoldásokat találni. Pl. ha az iskolai szünetekben nem viszi el a gyereket, akkor fizeti a bébiszittert, hogy te dolgozni tudj. Sokmindenben meg lehet egyezni, de sajnos ha nem szeretné látni a saját gyerekét, azon a bíróság sem fog tudni változtatni.
2019. okt. 8. 12:12
 16/16 anonim ***** válasza:
36%
Kevered a szezont a fazonnal. Pénzbírság akkor van, ha te nem engeded el a gyereket. Ezt jelentheti apuka, bár ezt nem "le közjegyzőzik", hanem jegyzőkönyvbe veszik. Apuka ha akar megy, ha nem akar nem megy.
2019. okt. 8. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!