Hogy tetszik nektek a Vince név?
Figyelt kérdés
Amióta tudjuk, hogy fiúnk lesz a Levente nevet szerettük volna adni, de a páromnak megtetszett így a végére a Vince név is. Nem rossz szerintem se,de hogy lehet becézni? Vini? Ez elég furcsán hangzik. Szerintetek jobban hangzik a Molnár Vince, mint a Molnár Levente?2019. szept. 29. 10:44
1/17 anonim válasza:
Mindkettő rossz, de a Vince jóval csúnyább
2/17 anonim válasza:
Mostanában egyre népszerűbb. Nekem tetszik egyébként. Én nem becézném.
3/17 anonim válasza:
Jobban hangzik.És én se becézném.És tetszik.
4/17 anonim válasza:
Vinci, Vincu, Vincus (Mi így becéztük az ovis csoportban az ilyen nevű kisfiút, meg az Anyukája is), Vincike, Vincuka (néha így is), Vini, Vinu (ezek ritkább becézési formák) stb.
Hangzásra mindkettővel jó, talán Leventével szebb vagy könnyebb kimondani. A Leventék meg legtöbbször Levik. Gondolom Ti is így mondanátok,ha ez lenne.
5/17 anonim válasza:
4-hez hozzátenném, hogy legtöbbször nem becéztük a Vince nevet,mert az a név nem adja annyira, hogy becézni kelljen, mint a Levente név! Csak amikor becéztük, alkalom adtán, akkor a fenti módokon.
6/17 anonim válasza:
A Molnárhoz jobban megy a Levente sztem, de nekem az olyan cigányos. Én legalábbis még csak cigányoknál hallottam ezt a nevet, ami kár, mert jó a hangzása. De tetszik a Vince is és semmiképp sem becézném. Nem is értem, miért kell egy gyereket mindenképp becézni. Azért, mert gyerek? A Vince egyébként is rövid, így felesleges.
7/17 anonim válasza:
Szerintem mind a kettő szép név, és jól is hangzik a vezetéknévvel. Én a Vincét nem becézném, mert már alapból rövidebb és kissé becenév-szerű.
8/17 anonim válasza:
A Levente szép. A Vince rémes, nekem úgy az István, László és Zoltán közé megy valahogy, érthetetlen is, hogy mi a francért lett ekkora divatnév az elmúlt pár évben.
9/17 anonim válasza:
Nekem nem tetszik,de ízlés dolga.
10/17 anonim válasza:
A Vince nagyon szép név, nem kell becézni. Én már nem adnám a gyerekemnek, mert nagyon felkapott lett, inkább maradnék a Leventénél. A vezetéknévhez egyébként mindkettő passzol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!