Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogos, hogy felkaptam azon a...

Jogos, hogy felkaptam azon a vizet, hogy a 8 éves gyerekemet a vendégségből konkrétan kirakták az utcára, hogy induljon haza?

Figyelt kérdés

Két utcára tőlünk lakik egy kis barátnője, nála voltak játszani. Alapból úgy indult, hogy hozzánk jött ma délután egy osztálytársa, és akkor hívott fel a szomszéd utcában lévő lány anyukája, hogy itthon vagyunk-e, nincs-e kedve átmenni a lányomnak hozzájuk. Mondtam, hogy nálunk van egy barátnője, de megkérdezem őket. Benne voltak, örültek is, és átsétáltam velük. Mondtam, hogy 6-ra ott vagyok, de bármi van, csörögjenek, otthon leszünk. Már volt náluk többször, nálunk is a lány, nem volt idegen ott.

Erre 5 után pár perccel csengetnek, kinyitom az ajtót, és ott volt a lányom, meg a barátnője (akivel átmentek). Kérdeztem, mi történt, és mondták megszeppenve, hogy hát haza lettek küldve, merthogy játszottak az udvaron, és a lányom véletlenül meglökte futás közben a 3. kislányt, akinek lehorzsolódott a könyöke nagyon, és elkezdett sírni. Ezután annyi volt, hogy az anyuka bevitte a kislányt, hogy lefertőtlenítse a kezét, apuka meg elkezdte kiterelni a lányokat, hogy akkor jóéjszakát kíván. Mondta a lányom, hogy be akart menni a házba, hogy jól van-e a barátnője, de az apja elállta az utat és terelte őket ki a kapuhoz. Akkor nem mutattam, hogy ezen mennyire kiakadtam, mert a lányom alapból rosszul érezte magát, hogy miatta esett el a kislány. Hívtam a szülőket amúgy, de nem vették fel. Írni akartam utána egy sms-t, hogy remélem minden rendben van a kislánnyal, de a férjem szerint ne puncsoljak, meg inkább nekik kéne érdeklődni, hogy a két lány hazaért-e. És igazából ezen vagyok ki, hogy miért nem lehetett szólni nekem?! Direkt mondtam, hogy bármi van, hazajönnének, vagy valami, szóljon, mert itthon leszek, átmegyek értük. Most itt fortyogok más lassan két órája, és tanácstalan vagyok.

Nyilván persze, nyugtassák meg a gyereket, de az én lányom sem direkt lökte meg, nem egy neveletlen, aggresszív gyerek... Először gondolkoztam, hogy írok nekik (ha már vissza nem hívnak), de este 10-kor már mit? Vagy holnap, tiszta fejjel menjek át, ha már a telefonra nem reagálnak?

2019. szept. 28. 22:47
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
99%
Én nem hívogatnám, írogatnék, hanem átmennék a helyedben. Azért egy elesés nem akkora dolog, hogy ennyire ki legyenek tőle akadva a kedves szülők, a lányod nem készakarva törte be a barátnője fejét pl., hogy haza legyenek küldve. Másrészt ha meg lett beszélve hogy mész értük, akkor tényleg hívjanak fel, ha hamarabb vége a vendégségnek, vagy valami. Oké, hogy két utca, de ha ne adj isten eltűnik a gyerek, te meg a megbeszélt időpontban náluk keresed mit szóltak volna?
2019. szept. 28. 23:08
 2/21 anonim ***** válasza:
95%
Azért ez durva... Bármit csináltak is a gyerekek.. Még ha direkt lökte volna el a kislányt, akkor sem normális, hogy csak igy kirakják őket és nem is szólnak neked.
2019. szept. 28. 23:09
 3/21 A kérdező kommentje:
Igen, és most, hogy így gondolkozok, még az is eszembe jutott, hogy mi van, ha mégsem vagyok itthon?! Mert mondjuk elmegyek a 4 hónaposommal sétálni, vagy leugrunk anyukámékhoz, bevásárolni, vagy bárhová? Akkor a gyerekek itt ültek volna a ház előtt 6-ig, amíg vissza nem érünk?
2019. szept. 28. 23:11
 4/21 anonim ***** válasza:
77%
Én tuti egyből átmentem volna és asztalt borogatok.
2019. szept. 29. 00:39
 5/21 anonim ***** válasza:
93%
Jogos a felhàborodásod, iszonyú bunkó volt az apuka, mert véletlenül! fellökték az ő kis hercegnőjét.Ha mindenképp ki akarta tessékelni a kislányokat, a minimum az lett volna, hogy átkíséri őket az ajtótokig, de inkább egyáltalán nem kellett volna ügyet csinálnia ebből; kislány könyökét lefertőtleníti,pár perc alatt megnyugszik, mehet a játék tovább.Gyerekek, megesik,hogy elesnek, vagy a kislány tán most ütötte meg magát életében először?
2019. szept. 29. 01:02
 6/21 Coffelia ***** válasza:
92%
A másik anyukától ez abszolút felelőtlen lépés volt. Megértem, hogy ki vagy akadva, valószínűleg én még aznap addig nyomtam volna a csöngőjüket, amíg valaki végre ki nem kegyeskedik nyitni. De az sem lett volna jó ötlet, mert talán olyat mondtam volna, amit később megbánok. Ha másnap higgadtan átmész, még csendes hangon megmomdhatod nekik a magadét.
2019. szept. 29. 01:29
 7/21 anonim ***** válasza:
91%
Basszus a gyerekek elesnek.Azért egy horzsolásba senki nem halt bele.Nekünk anno le sem lett fertőtlenítve.Én is felhúztam volna magam!És ha a lányodnak nagyobb baja lett volna mint egy horzsolás?
2019. szept. 29. 05:08
 8/21 anonim ***** válasza:
77%

Iszonyat hisztit levágnék, amiért a gyerekem életét veszélyeztetik, ráadásul nem csak az enyémet, a felügyeletemre bízott másik gyereket is, ha jól értem.

Ilyen undorító hozzáállással nem hagynám, hogy a gyerekem ott legyen náluk, max a kislánnyal haverkodhat suliban, de közben a közelükbe nem engedném. Meg ne kérdezd, jól van e, mi a legrosszabb, ami történhet vele egy horzsolástól? elfertőzödik a seb, vagy elvérzik?

A te 8 évesed, aki nem mozog egyedül az utcán, viszont el is tévedhet, fel is kaphatják és vihetik, elütheti az autó, a másik gyerekről nem is beszélve..Ezek reális gondok, a vérző könyök meg nem.

Apuka egy tajparaszt a szülők meg felelőtlenek!

Az én gyerekem nem járna ilyen társaságba, az fix!

Amúgy simán előfordulhat, hogy a lányodék szivatták a másikat, vagy gonoszkodtak, de nem olyan súlyos, hogy az életük legyen kockára téve miatta!

Aki egy 8 éves gyereket kirak az utcára(sötétedés körül), annak bizony nincs gerince!

2019. szept. 29. 06:11
 9/21 anonim ***** válasza:
11%

Utolsó, 5 után pár perccel hol sötétedik ilyenkor?

Kérdező, hagyd abba a rinyát. Sokan ennyi idősen egyedül járnak iskolába. Te meg 200 méteren hisztizel.

2019. szept. 29. 06:19
 10/21 anonim ***** válasza:
91%
Én sem örültem volna, szerintem igazad van. Legalább egy telefont megereszthettek volna, hogy elindultak a lányok. Tök mindegy, hogy sötét van vagy verőfényes napsütés. Mégha direkt löki is el sem dobok ki két gyereket az utcára.
2019. szept. 29. 06:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!