Nem tudom, hogy akarok-e még gyereket. Ti mindig tudtátok, hányat szeretnétek?
3 gyerekünk van, a legkisebb közel másfél éves, állati nehéz az élet, durván le vagyunk terhelve mindketten a férjemmel, momentán egy negyedik gyerek a teljes összeomlást jelentené, mert így is majd' megpusztulunk. De... jövőre elkészül a házunk, mindketten befejezzük az aktuális képzésünket (második diploma illetve doktori képzés), a legkisebb is bölcsibe megy, én újra dolgozhatok, minden könnyebb lesz, és még mindig csak 31-32 évesek leszünk, simán van még jópár termékeny évünk. A házasságunk szuper, a legnehezebb, legnyűgösebb időszakokban is nagyon szeretjük egymást, örömforrásai és támaszai vagyunk egymásnak, mindent elbírunk együtt, szerelemben, úgy érzem. Az anyagiak terén ugyan vannak komoly korlátaink, plusz hosszútavú hiteleink is, magas törlesztővel, de a bevételeink se rosszak, és úgy gondolom, simán megélnénk még egy gyerekkel is. Ha minden jól megy, egy-egy budapesti lakást is kapna minden gyerekünk, mire felnő, kettőnek már most megvan.
Szóval összességében nincs komoly korlátja még egy gyereknek. Egyszerűen csak úgy érzem, akkor már végképp nem lenne időm. Sem egyenként a gyerekekre, sem magamra, sem semmire. Félek tőle. A férjem is így érez.
De abban is hasonlóan érzünk, hogy olykor azért vágyódunk rá, romantikus pillanatainkban szívesen eljátszunk a gondolattal, húzzuk egymás agyát vele, leginkább ő játsza el, hogy szeretne még egy babát, én meg azt, hogy jajj ne már, de
ez csak játék, tudjuk, hogy egyik se igaz teljesen, mindketten középen vagyunk valahol a skálán, nyíltan is szoktunk beszélgetni a témáról. Általában arra jutunk, hogy majd meglátjuk, hogy érezzük magunkat 1-2-3-4-5 év múlva a bőrünkben, nem kell most eldöntenünk, de engem kicsit zavar, hogy nem tudom, mit akarok. Szeretek tervezni, előrelátni. A legutóbbi babát is abban a pillanatban pontosan megterveztem, hogy mikor szülessen, amint felmerült a vágy (szerencsére azonnal megfogant, így tűpontos lett a megvalósítás). Most pedig max. 1-2 évre előre látok, nem tovább, és álmodozni sem tudok az 5 évvel későbbi életünkről, mert nem tudom, kakis pelusokat szőjjek-e bele, vagy inkább sok szabadidőt (haha). Ti mindig tudtátok, hogy akartok-e még gyereket, hányat, és melyik lesz az utolsó gyereketek? Szívesen olvasnék arról, hogy mások hogy élték meg ezt. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!