Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért féltik a szülők annyira...

Miért féltik a szülők annyira a gyereküket az erőszakos video játékoktól?

Figyelt kérdés

Üdvözletem, és leszögezném, hogy kérdésem nem provokáció.

Már többen is hallhattátok már, hogy az ilyen játékok erőszakossá tehetik a gyerekeket és hogy lövöldözhetnek vagy merényletet okozhatnak miatta.

Azonban gondoljatok bele, hogy mennyi gyerek játszott erőszakos játékokkal és MÉGSEM követett el semmilyen testi sértést, emberölést, vagy merényletet.

Az erőszak az ilyen játékokban csak egy eszköz, ritkán a cél.

Szerintem ez annyira fel van fújva, mint a repülőgép katasztrófák.

Hogy én is írjak valamit a témához, én inkább tolerálnám a gyerekemnek, hogy lásson embereket meghalni egy katonai lövöldözős játékban (kivéve, hogy általában ezeknek irtózatosan toxikus, csapnivaló, alja játékosbázisai vannak interneten), mint egy gengszteres, mafiás játékban, pl. GTA.

2019. szept. 21. 19:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%
Pont hogy nem féltik a szülők a gyerekeket.Az a lényeg h.leültetik,csendbe legyen,ne kelljen foglalkozni vele.Annyi agresszív hülye gyerek van,hogy elmondani nem lehet.És sajnos ez mind az idióta játékoktol és az idióta meséktől.
2019. szept. 22. 02:41
 12/17 anonim ***** válasza:
93%
A "felnőtt" párkapcsolat kategória tele van ezekkel a szerencsétlenekkel, akik a gép
2019. szept. 22. 06:15
 13/17 anonim ***** válasza:
57%

#12 folyt

Gép előtt nőttek fel. Illetve most is 90%-ban online élik az életüket.

Elképesztő, mennyire nincsenek képben a való életben. Sejtelmük sincs a metakommunikációról. Nincs se haver, se barát, nem hogy párkapcsolat.

Az elutasítást, a kudarcot egyáltalán nem tudják kezelni.

Legújabban zsinórban jönnek a kérdések, hogy lesz-e "incel lázadás", mert szerintük azt, hogy nem tudnak nőkkel ismerkedni, úgy lehet megoldani, hogy random agyonlőnek nőket az utcán.

Lehet, hogy nem mindenki lesz ilyen elmebeteg a játékoktól, csak 1-2%. De az is több a kelleténél.

Az, hogy a kudarcot nem tudják kezelni, pont arra a jutalmazó rendszerre vezethető vissza, amitől a játékok függést okoznak.

Sok esetben önmagában ez a játékfüggés is negatív hatással van az életére. A legáltalánosabb, hogy minden más háttérbe szorul. Hajnalig játszik, reggel nem tud felkelni, hogy suliba/dolgozni menjen, a szabadidejét ez tölti ki, leépülnek az emberi kapcsolatai, minden más háttérbe szorul (pl. oltári kosz és kupi van, mert inkább ül a gép előtt, és a személyes higiénia is erre a sorsra jut.)

Ezek ma mind létező problémák. Egyre durvább a helyzet. Most repül ki az első generáció, aki online játékokra függve nőtt fel.

2019. szept. 22. 06:26
 14/17 anonim ***** válasza:
84%

Szülőként úgy gondolom, hogy első körben nem a játék káros, hanem a közösség, amibe ez által kerül.

Gondolom tudod, milyen ocsmány módon káromkodnak csben, de még egyszerű wowban, lolban is, ha nincs ott a másik, bármit mondasz, könnyebben.

Plusz nincsenek elülönítve a játékosok, a 12 éves simán egy csapatban gyilkol a 30 évessel, miközben bármiről dumálhatnak.

Nekem nem jön be ez az összemosódás, tiltani is fogom a gyerekem, amíg lehet.

Továbbá nekem az a tapasztalatom, hogy aki suttyó neten, az élőben is. Akinek erőszakos játékra van igénye, az az élet más területén is ki akarja élni az erőszakos hajlamot.

Nem azért, mert a jàték tette ilyenné, a problémásak találják be az ilyen játékokat.

Itt megint a közösség, amitől féltem a gyerekem, plusz ha már benne is van ilyen hajlam, ne gyilkolàszós játékban élje ki a felgyülemlett agressziót(ahol a sok sérült suttyó támogató közeget épít fel neki), hanem mondjuk sportban, beszélgetésben, olvasmányokkal élje ki a dolgokat.

Infós vagyok, 30 alatti, a sok csos, mind elmebeteg az életben is, hiába sikeresek vagy jók az élet más területén, de nem ülnék velük egy asztalhoz.

Fiúk lányok, férfiak, nők.. minden érezni az agresszió bizonyos formáit.

Hogy nyilatkoznak másokról, trágárok, nem toleránsak, nem alkalmazkodnak.

A játék oké, ha az ember elszigetelve játsza otthon, és nincs módja másokkal kapcsolatba lépni, de az sem a vágyott dolog, hanem egy szükséges rossz.

Egyébként az ingerküszöbről annyit, hogy régen a halál mindennapos volt, emberek akasztásokat néztek, lefejezést, harcot, már sokezer éve is, az ingerküszöb folyamatosan szűkül, és most, hogy máshogy állunk az erőszakhoz, nem is feltétlen baj, ha kicsit kitolódik a dolog, a hozzáálláson nem fog változtatni, csak segít megbirkózni dolgokkal, ha nem fagyunk le váratlan, ritka helyzetekben.

A szexről meg annyit, hogy utána lehet nézni, milyen durva volt 5000 éve, most is csak az van, nincs új a nap alatt.

Max annyi, hogy már nem bottal verik egymást, hanem sokkolóval sokkolják.

2019. szept. 22. 13:09
 15/17 anonim ***** válasza:
3%

#13 aha értem, a játék az a Sátán műve, bezzeg ha valaki heti 1 hónapot lóg a Failbookon, és mások kinyomott kuláját is lájkolja, az tökéletesen rendbe van ugye...

Kettős mérce foreva!

2019. szept. 22. 15:49
 16/17 anonim ***** válasza:
76%

Egyébként nem most repül ki az első ilyen, én végigheroesoztam a gyerekkorom, csak az ellenfelek a valódi barátaim voltak, akikkel napi kapcsolatban voltunk. 5 éves korom óta volt nintendo, meg számítógépes játék.

Előttünk is voltak rendetlenek(akik úgy érzik jól magukat), meg sikertelenek, szüzek, frusztráltak, erőszakosak.

Nem a játéktól ilyenek, az csak gyűjti őket, mint az alkohol a függésre hajlamos embereket. Ha nem létezne, nem alkohol meg kábítószerfüggőből lenne sok, hanem szerencsejáték, társ, szex, étel, erőszak függőből.

Belekeveredik pár egyszeri ember is, aki gyengébb ítélőképességgel rendelkezik, de az elenyésző mennyiség, pláne az, aki ott is marad és nem kopik ki abból a közegből. Aki ott van, az eredetileg is problémás volt, nem a játék tette ilyenné.

Mint egy dühöngő. Az ember kitombolhatja magát az utcán is, de inkább erre kijelölt helyen tegye. Attól ez még szélsőséges, rossz, de jobb a többi megoldásnál.

Nekem ebben az erőszakos játékban csak a közösségépítő hatás nem tetszik, iszonyat, hogy egymásra találhat egy rakás sérült ember abban a tudatban, hogy amit éreznek és gondolnak, az a normális, mert minden külső hatást kizár a játék.

Nem egy kigyógyuló ülésen találkoznak, amikor mind tudatában vannak, hogy ez nem oké, és változni akarnak, hanem erősítik egymást a problémájuk helyességgében és azt hiszik, mindenki mással van gond.

Továbbá az is segíti ezt, hogy egy szeletet látnak csak a másikból, hogy milyen vicceset szólt be, meg hogy ő sem takarít, ő is káromkodik, de azt, amit esetleg elítélnének, pl hogy az anyjával is undorítóan beszél, vagy veréssel fenyegeti a tesóját, vagy nem jár be iskolába, mert mindenki rühelli az erőszakossága miatt, azt már nem látják.

Pedig lehet kiábrándulnának a másikból és azt gondolnák, hogy mekkora lúzer idegbeteg szerint vagyok normális, biztos valami baj van velem..

Erre nincs lehetőségük a netes kapcsolatok felszínessége miatt, csak a megerősítés megy a szélsőséges viselkedésre.

Egyszer tesóm mikrofonja bekapcsolva maradt, minden csos hallotta, milyen erőszakos, hogy beszél velünk és fenyeget minket a netes haverjuk, úgy égett öcsém feje, hogy csak na, mert a felépített sémába nem fért bele ez a titkolt viselkedése. Hisz ő is csak neten ilyen. Ja nem.

Utána iszonyat hisztit rendezett.

Ezek mind ilyenek, volt szerencsém pár haverjához, ismerősökhöz, szaktársakhoz, exekhez..

Aki online játszik másokkal tartósan erőszakos játékot, akár csaj, akár pasi, az kattant. Nem a játéktól, az csak gyűjtőhely, mint alkeszeknél a kocsma, dohányosoknál a dohánybolt.

A hajlam bennük van, csak a helyet kell megtalálniuk, ahol kiélhetik.

2019. szept. 22. 17:27
 17/17 anonim válasza:
50%

mert jobbára idióta boomer kretének, azt hiszik, a komputerjáték maga a patásördög műve

az erőszakos filmek géppisztolyblokáddal, gyilkos gépezetekkel, marslakókkal vagy maffiózókkal, vagy akár rajzfilmek, amikor Jerry vasalóval meg üllővel vágja fejbe Tomot, az ugye rendben van...

most erre mit lehet mondani? Magyarországon az egy főre jutó idióták száma 2

lehet engem is lepontozni a pronyó retardáltaknak, szeretem látni ha igazam van, beismerni úgyse fogják még saját maguknak se, mert az ugye derogál...

2021. jún. 9. 04:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!