Mennyivel csökkent az ellátás tgyásról gyedre váltáskor?
Figyelt kérdés
Mennyivel lett kevesebb a gyed, mint a tgyás?2010. júl. 15. 09:28
1/11 anonim válasza:
A tgyás-om 210ezer volt, a gyed adójóváírással 85ezer. :(
2/11 anonim válasza:
Attól függ, mennyi volt a bruttó bejelenetett béred. Ha magas, akkor nagyon csökkenni fog. a gyed. max. 85 e körül van.
3/11 anonim válasza:
Dettó mint az első. A tgyásom verte a kétszázat, a gyedem meg alig nyolcvanöt. A gyednek ugyanis van maximuma, ami jelenleg bruttó 102900.-Ft.
4/11 anonim válasza:
Nekem most 26-án fog lejárni a Tgyásom. Max gyedet fogok kapni, kb 50 ezerrel fog megcsappanni a költségvetésem... :(
5/11 anonim válasza:
Én 4 órás állás járulékait tudtam csak kitermelni, de legalább most azt sem kell.
Nekem mindegy volt, hogy hová csökken, az a jövedelmem, amit összekaparok saját erőből.
6/11 anonim válasza:
Amúgy 8,5 százalék a különbség a kettő között, mert a gyedből nyugdíjjárulékot is vonnak, a tgyásból pedig nem. És igen, jól írták, hogy maximálva van az összege 85ezernél senki nem kaphat többet havonta nettóban (ez is adójóváírásostól ennyi). Nyilván minél magasabb bruttó bérrel ment szülni valaki, annál nagyobb lesz a tgyás és a gyed között a különbség.
7/11 anonim válasza:
Akkor az hogy lehet, hogy nekem a tgyásom 45ezer, a gyedem meg 82???!!
Már semmit sem értek ezekből a törvényekből, de tényleg...
8/11 anonim válasza:
Utolsó!
Ezt én sem értem! Ilyen nem lehet, hogy több a gyeded (majdnem a duplája), mint a tgyásod....
Ezek szerint Te az első cca hat hónapban 45 eft-ot kaptál egy hónapra, 6. hónaptól pedig a gyeded 82 eft???
9/11 anonim válasza:
Ha más a tgyás és más a gyed számítási időszaka, bizony elképzelhető, hogy a gyed lesz magasabb összegű.
10/11 anonim válasza:
Az attól lehet, hogy mindegyik ellátás alapját az igénylést megelőző év bruttó átlagkeresete alapján számítják. Tehát ha mondjuk 2007 szeptemberében igényled a tgyást akkor azt a 2006-os bruttó alapján számítják, de a gyed-et (amit 2008-ban igényelsz) a 2007-es bruttó alapján. Valószínűleg abban az évben ami a tgyás alapja volt (példámban a 2006-os év) kevesebb volt az összes bruttód, mert mondjuk kevesebb jutalmat kaptál vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!