Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Zengő névről?

Mi a véleményetek a Zengő névről?

Figyelt kérdés

Női név, anyakönyveztethető.

Találkoztam ma egy ilyen nevű kislánnyal, és nekem nagyon megtetszett, kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok róla. Komolyan elgondolkoztam, hogy a születendő kislányomnak ezt a nevet adnám. :)

2019. szept. 17. 13:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%
Egy ilyen névvel tuti, hogy céltábla lesz általános iskolában csúfolódással kapcsolatban. Ha nem szeretnél ilyen élményeket borítékolni a gyereked számára, akkor válassz "általánosabb" nevet.
2019. szept. 17. 14:22
 12/18 anonim ***** válasza:
38%
Így hívják egy ismerősöm kutyáját.
2019. szept. 17. 14:27
 13/18 anonim ***** válasza:
82%

Ismertem Zengő nevű nőt, 30-as éveiben járt, és Harley-ja volt. Erdélyből áttelepült.

Adnám a lányomnak.

2019. szept. 17. 14:43
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem tetszik, annak ellenére, hogy magyar és általában szeretem a magyar neveket. Én is azt hittem, hogy fiúnév.
2019. szept. 17. 14:54
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Elsö hallásra fiú névnek tünt. Biztos nem adnám a lányomnak.
2019. szept. 17. 16:29
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt hittem fiúnév, bár úgy se tetszik különösképpen, lánynak rettenetes. Szerintem is borítékolható a csúfolás. Van annyi szép, elfogadhatóbb név, ne akarjatok mindenáron a gyerek nevével kitűnni, mert a kicsit szívatjátok csak. Mondom ezt úgy hogy nekem is extrémebb nevem volt, ami tönkretette a gyerek és kamaszkorom, kb 8 éves koromtól, míg meg nem változtattam.
2019. szept. 17. 17:23
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
A hegy és a Zengő ABC jut eszembe róla, nem adnám, nem tudom névnek elképzelni
2019. szept. 18. 06:33
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. :)

Nekem továbbra is tetszik, de így nem fogom adni, ha másoknak ennyire nem, mert nem szeretném, ha emiatt csúfolnák a kislányunkat, vagy egész életében magyarázkodnia kelljen a neve miatt. Valóban nem túl praktikus ennyire különleges nevet adni, csak ez így hirtelen megtetszett tegnap, szerinte gyönyörű a hangzása. És az ilyen nevű kislány is gyönyörű volt, biztos el is befolyásolt. :))

Akkor maradunk az eddigi jelöltjeinknél, azok hagyományosabbak: Sára, Csenge, Réka.

2019. szept. 18. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!