Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Van közületek ovonő?...

Anyukák! Van közületek ovonő? Kérdeznék. Középszintű érettségivel hová lehet jelentkezni, hogy ovónő lehessek? Gyerekekkel szeretnék foglalkozni.42 éves vagyok.3 gyerekes anyuka.

Figyelt kérdés
Köszönöm!

2019. szept. 17. 10:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
15%

10!

A húgom 30 evésen diplomázott mint óvónő. Nem veszik fel sehova. Pályakezdő, mint pedagógus, de mégsem az, hiszen dolgozott addig is, csak nem mint óvónő. Semmi tamogatast nem kapnak rá.

2019. szept. 17. 12:24
 12/20 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm! De jó, h feltettem a kérdést.. jó ötleteket kapok.
2019. szept. 17. 12:33
 13/20 A kérdező kommentje:
Pedagógiai asszistens pontosan mit takar?
2019. szept. 17. 12:41
 14/20 anonim ***** válasza:
25%
Barátnőm most 38 évesen kezdte el a fősulit Böszörményben. Én is ott végeztem. Elég a középfokú érettségi ha meg van a 280 pontod. Rengeteg pályaelhagyó van, a fizetés 1 kezdő diplomás óvónőnek 20000el kevesebb mint 1 okj-s tanfolyamon végzett dajkának. :( sok sikert
2019. szept. 17. 12:42
 15/20 anonim ***** válasza:
67%

Saját vélemény!

Szerintem gondolkozz inkább valamilyen OKJ-s képzésben. Gondolom levelezőn mennél fősulira, annak pedig (tapasztalat) semmi hasznát nem veszed. Mondom ezt úgy, hogy okj-s kisgyermeknevelő vagyok, abszolvált főiskolai tanulmányokkal...de az egyre növekvő felelősség és papírmunka miatt már a pályaelhagyáson gondolkodom 3 év után 😣

Pedig szeretem a gyerekeket, szeretek velük foglalkozni, de már kb rájuk jut a legkevesebb idő 🥺 (és akkor még a fizetésről nem is esett szó) 😭

29N

2019. szept. 17. 13:24
 16/20 anonim ***** válasza:
21%
A gyakorit megtalálod, azt meg nem bírod beírni a gugliba, hogy óvodapedagógus?
2019. szept. 17. 14:07
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
14es, eddig elég volt a közép érettségi..2020tól kell nyelvvizsga és egy emelt a jelentkezéshez.
2019. szept. 17. 17:27
 18/20 anonim ***** válasza:
86%
Rengetegen végeznek levelezön, és mégis vannak köztük kiválló óvónők! Ez hülyeség, hogy levelezőn nem megy semmire. Ugyan olyan diplomát kap mint aki nappalin tanul.
2019. szept. 17. 20:06
 19/20 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm!
2019. szept. 18. 08:26
 20/20 anonim ***** válasza:
66%

18

Nem azt vitatom, hogy nem kap ugyanolyan diplomát, mert nyilván a papír az papír.

Leírtam, hogy saját tapasztalat, én személy szerint negatív tapasztalatokat gyűjtöttem a levelezős évek alatt, sok oktató azt sem tudta mi az a bölcsőde...

Nyilván nem magától a képzéstől leszel jó szakember, de nem mindegy, hogy kapsz-e használható tudást, vagy sem.

(lehet, hogy az óvóképző jobban van felépítve, mint a csecsemő-és kisgyermeknevelő, ebben mondjuk nincs tapasztalatom)

2019. szept. 18. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!