Anyukák! Van közületek ovonő? Kérdeznék. Középszintű érettségivel hová lehet jelentkezni, hogy ovónő lehessek? Gyerekekkel szeretnék foglalkozni.42 éves vagyok.3 gyerekes anyuka.
10!
A húgom 30 evésen diplomázott mint óvónő. Nem veszik fel sehova. Pályakezdő, mint pedagógus, de mégsem az, hiszen dolgozott addig is, csak nem mint óvónő. Semmi tamogatast nem kapnak rá.
Saját vélemény!
Szerintem gondolkozz inkább valamilyen OKJ-s képzésben. Gondolom levelezőn mennél fősulira, annak pedig (tapasztalat) semmi hasznát nem veszed. Mondom ezt úgy, hogy okj-s kisgyermeknevelő vagyok, abszolvált főiskolai tanulmányokkal...de az egyre növekvő felelősség és papírmunka miatt már a pályaelhagyáson gondolkodom 3 év után 😣
Pedig szeretem a gyerekeket, szeretek velük foglalkozni, de már kb rájuk jut a legkevesebb idő 🥺 (és akkor még a fizetésről nem is esett szó) 😭
29N
18
Nem azt vitatom, hogy nem kap ugyanolyan diplomát, mert nyilván a papír az papír.
Leírtam, hogy saját tapasztalat, én személy szerint negatív tapasztalatokat gyűjtöttem a levelezős évek alatt, sok oktató azt sem tudta mi az a bölcsőde...
Nyilván nem magától a képzéstől leszel jó szakember, de nem mindegy, hogy kapsz-e használható tudást, vagy sem.
(lehet, hogy az óvóképző jobban van felépítve, mint a csecsemő-és kisgyermeknevelő, ebben mondjuk nincs tapasztalatom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!