Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit jelent az hogy kihordási idö?

Mit jelent az hogy kihordási idö?

Figyelt kérdés

Barátnöm gyermeke ovis es jönne hozzajuk az oviba egy maszek cég ortopediai szürest tartani es nyilatkozatot töltetnek ki a szülökkel elötte amelyen többek között az áll hogy arrol is nyilatkozik hogy gyermeke az elmult idöszakban ortopediai vizsgalaton nem volt, kihordási idön belül gyogyászati segédeszközt nem kapott.

Ez a cég ortopediai eszközökkel foglalkozik amugy es a formanyomtatvànyukbol ugy tünik mintha csak adathalàszok lennének

2019. szept. 12. 09:14
 1/7 A kérdező kommentje:
Nem találom google-vel sem a jelentést
2019. szept. 12. 09:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha kapsz valami segédeszközt, annak van egy kihordási ideje, azaz elvileg addig használható, nem megy tönkre. Ha az idő lejár, akkor elvileg addigra "kopik el", és jár másik helyette.

Ugyanaz, mint amikor pl. egy munkahelyen 2 évente adnak új munkaruhát, akkor annak a kihordási ideje 2 év.

2019. szept. 12. 09:19
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

Ameddig az adott eszközt hivatalosan használni lehetne. Ugyanis még egy lúdtalpbetétnek is van használhatósági ideje, amíg ér valamit.

Magyarul, ha több éve használt valaki ilyesmiket, az nem számít, ha azonban igen, akkor az lényeges.

2019. szept. 12. 09:21
 4/7 anonim ***** válasza:
35%
Nem hallottam még ilyenről. Jogotokban áll visszautasítani ezt az egészet írásban. Csakis a védőnő által kiírt esetleges vizsgálatokra vagy köteles elvinni a gyerekedet. Az ilyen bemondásra érkező kitudjahonnanjött embereket kerülni kell. Úgysem csinálhatnak semmit, ha nem egyezel benne. Konkrét kérdésedre nem tudom a választ, én esküszöm arra gondoltam, hogy a kihordási idő a terhességi hetek száma, mert mondjuk lehet ilyen problémája a gyereknek, ha 32. hétre született, vagy amolyan gond, ha túlhordtad és a 42. héten született.
2019. szept. 12. 09:21
 5/7 anonim ***** válasza:
91%
Nem fejeztem be, hogy nyilván nem ezt jelenti, hiszen a szövegkörnyezet egyértelmű.
2019. szept. 12. 09:23
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi igy már èrtem

A barâtnöm amugy bizalmatlan a céggel szemben lehet nem fog nyilatkozni

2019. szept. 12. 09:31
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem adathalászat, hanem mindenféle dolgot rásóznak az anyukára, ez meg az kell a gyereknek, itt is meg ott is el van ferdülve...

Èn tuti, hogy vissza utasítanám, és nem enegedném gyerekemet megvízsgálni. Ha az ovónäönek feltünt valami ami rendellenes akkor keresek egy gyerek ortopédot és elviszem oda.

Plussz én mind a szülöi munkaközösség és mind azovoda vezetönek jelezném(normálisan), hogy ez azért elég durva, hogy ilyet egyáltalán beengednek az óvodába.

2019. szept. 12. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!