Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti megtudtok élni itthon...

Ti megtudtok élni itthon gyerekekkel?

Figyelt kérdés

Én úgy érzem nem nagyon javul a helyzetünk, igaz nem is szörnyű, a férjem 300e körül keres, de én semmi értelmeset nem találok,csak alkalmi munkáim vannak, 2 gyerek mellett. Most kezdtem egy szakmát, nem tudom utána javul e a helyzet abban el tudok a helyezkedni.

Kezdek kicsit kétségbe esni.

Érdemes lenne pl Németország felé kacsingatnunk? Én nem beszélek németül, de a férjem igen.

Ti megéltek itt? Tudtok félre tenni? Csak nekünk nem megy?

2019. szept. 10. 20:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
78%

A minimum havi jövedelmünk: férjem 240E-t keres, én 280E-t, plusz a két gyerekre a csp. Néha van egy kis mellékes, de az nem nagy tétel, egy mozi, egy kis szórakozás fut ki belőle.

7 éve építkeztünk, a házról a hitelt februárban kifizettük. Bár még félre nem sokat tudtunk tenni, mert még a ház utómunkálataiba tesszük a pénzt (parkosítás pl), de én elégedett vagyok, nekünk ez a bevétel elég, pedig minőségi dolgokat veszek és nem kell fillérezni hó végén.

Szerintem mi jól élünk.

2019. szept. 10. 23:23
 12/15 anonim ***** válasza:
72%

Képzetlenül, nyelvtudás nélkül pont annyira fognak kapkodni utánad a német munkaerőpiacon, mint itthon: semennyire. Amivel a férjed többet keresne, annyival az élet is többe kerül ott.

Amúgy meg ez van, ha valaki nem foglalkozik azzal, hogy szülés előtt megalapozza az életét: legyen munkája, olyan, ahová visszavárják. És persze az se hátrány, ha nem 6 évet tölt otthon, hanem kevesebbet, esetleg dolgozik két gyerek között.

Mert utána csak jönnek a kifogások, hogy "két gyerekkel nem könnyű munkát találni".

2019. szept. 11. 04:37
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én még javaslom hogy tanulj meg németül és költöztek ki,férjem kint dolgozik mi is ki akkarunk költözni de nem sikerült lakás bérelni de majd jövöre újra megpróbáljuk nyugodtabb ott élni ,több pénzt kereshet és van igazi részmunka idő.gyerekeknek is jobb lenne .
2019. szept. 11. 06:43
 14/15 anonim ***** válasza:
72%

Közös vállalkozásunk van, ha lesz gyerekünk az én fizetésem nem fog kiesni, ugyanannyit fogunk keresni.

Viszont nekünk rengeteg a kiadásunk, amit nem tudunk csökkenteni, és nekünk nem lesz az, hogy a férjem elmegy táppénzre, mert ha nem dolgozunk nincs bevétel, hiába van alkalmazott.

2019. szept. 11. 10:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Mi megtudunk élni, méghozzá nem is rosszul. Férjemmel mindketten sok évig keményen tanultunk, már gimiben próbáltunk olyan dolgokban részt venni, ami jól mutat az önéletrajzban, pl. OKTV. Nem sokkal diploma után sikerült jó állást szereznünk. Nem tagadom, a szerencsének is köszönhető a jó életünk. Férjem félig külföldi származású, ráadásul egyke. Külföldi nagyszüleitől örökölt egy házat, amit eladott és annak az árából építkeztünk, vettünk egy autót. Szóval hitel nélkül kezdtük a közös életünket. Sokat megspórolunk azon is, hogy nem boltban kell megvenni a zöldségeket, gyümölcsöket, hanem a kertből annyit eszünk ezekből, amennyit akarunk. Bár ez sem ingyen van, kapálni, locsolni, gazolni kell, ősszel pedig befőzni télire.

Ha nem élnénk jól, akkor természetesen beiratkoznánk német tanfolyamra és húznánk ki a két gyerekkel. Ahogy sok kollégánk tette.

2019. szept. 12. 03:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!