Bejegyzett élettársi kapcsolathoz mindenképpen közös lakcím kell?
Köszönöm a válaszokat!
Egyelőre nem is a mesterséges megtermékenyítés a cél, hanem a meddőségi vizsgálatok és kezelések. Ha tényleg nem lehet lombikozni ezzel a papírral, természetesen összeházasodunk majd.
8-asnak: Nem lesz abból probléma, hogy egy olyan lakcímet mondunk, amihez gyakorlatilag semmi közünk sincs?
#8 vagyok
Ezt nem tudom, érdemes a közjegyzőt megkérdezni. De senki nem fogja ezt ellenőrizni, lehet észszerűbb egyikőtök állandó lakcímét beírni. Igaza van az utánam válaszolónak, bele kell írni a lombikot, nekünk a meddőségiben szó szerint megmondták mit írassunk bele. De a közjegyző, akihez mentünk tudta miről van szó, mondta, hogy ők ezt egymást közt csak “babanyilatkozatnak” szokták hívni.
Egyébként se a vizsgálatokhoz, se az inszemhez nem kell, csak és kizárólag a lombikhoz.
Házasságot lehet kötni közös lakcím nélkül, és utána már megy a dolog.
Házasság ingyen van, akkor kell fizetni valamennyit, ha élettársi kapcsok szintjén akartok maradni (magyarán ügyvéddel írtok egy házassági szerződést, amiben minden benne van, hogy csak papíron vagytok házasok).
Papíron házasok vagytok, de gyakorlatban megírjátok úgy a h.szerződést, hogy minden maradjon így.
Innentől senki nem bolygat semmit.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, közben rájöttem, hogy rosszul tettem fel a kérdést. Csak pár napja tudom én is, hogy a "bejegyzett" előtag azonos neműeknél van, külön neműeknél más a megfogalmazás. Azelőtt nem foglalkoztatott a dolog, rosszul használtam (én is).
A héten elmegyünk közjegyzőhöz, csak előtte informálódni akartam, hogy mik a lehetőségeink.
Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!