Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bejegyzett élettársi kapcsolat...

Bejegyzett élettársi kapcsolathoz mindenképpen közös lakcím kell?

Figyelt kérdés
Együtt élünk évek óta albérletben, viszont a tulaj nem engedi meg, hogy bejelentkezzünk, így a címünk más-más helyen van. Így lehet kötni élettársi kapcsolatot?
2019. szept. 3. 15:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell közös lakcim. De ez hogy kapcsolódik a gyerekvallalashoz?
2019. szept. 3. 15:47
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Pl lombiknál kell élettársi papír.

Bocs

2019. szept. 3. 15:52
 3/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

A meddőségi vizsgálatokhoz kell majd nekünk az élettársi kapcsolatról papír, aztán a meddőség témájában olvasgattam, és véletlenül elfelejtettem átmenni másik témakörbe. Természetesen nem baj, ha jelentitek, hogy rossz a témakör. :-)

2019. szept. 3. 15:53
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

"Mi a különbség a házasság és a bejegyzett élettársi jogviszony között?

A bejegyzett élettársi kapcsolat szabályai alapvetően megegyeznek a házasság szabályaival. Főbb különbségek: kiskorú személy nem köthet bejegyzett élettársi kapcsolatot, a bejegyzett élettársak nem vehetik fel egymás nevét, nem fogadhatnak közösen örökbe, nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítésben, az anya bejegyzett élettársa nem lesz automatikusan a születendő gyermek szülője, ha a felek mindenben megegyeztek a bejegyzett élettársi kapcsolatot közjegyző is felbonthatja. Minden más szabály megegyezik a házasságra vonatkozó szabályokkal."

2019. szept. 3. 15:54
 5/16 A kérdező kommentje:

A meddőségi klinika honlapján ezt találtam:

"Élettársi kapcsolatban élőknél bármilyen kezelés megkezdése előtt közokirat (közjegyzői igazolás) beszerzése szükséges az élettársi kapcsolatról."

2019. szept. 3. 16:01
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Hat en a kormqnyhivatal oldaláról másoltam. ...
2019. szept. 3. 16:05
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is kellett ilyen papír.

2 voltam.

2019. szept. 3. 16:07
 8/16 anonim ***** válasza:
87%
Nekünk is kellett ilyen papír, közjegyző csinálja, nem több fél óránál. Nem kell közös lakcím, csak meg kell nevezni egy címet, ahol valójában közösen éltek, meg azt, hogy mióta.
2019. szept. 3. 16:09
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaj bocs bele kell foglalni,hogy meddőségi kezelésben vesztek rész.
2019. szept. 3. 16:10
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
A kormqnyhivatal oldala szerint ezzel nem lehet mesterséges megtermékenyítésBem reszt venni.
2019. szept. 3. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!