Bejegyzett élettársi kapcsolathoz mindenképpen közös lakcím kell?
Pl lombiknál kell élettársi papír.
Bocs
Köszönöm a választ!
A meddőségi vizsgálatokhoz kell majd nekünk az élettársi kapcsolatról papír, aztán a meddőség témájában olvasgattam, és véletlenül elfelejtettem átmenni másik témakörbe. Természetesen nem baj, ha jelentitek, hogy rossz a témakör. :-)
"Mi a különbség a házasság és a bejegyzett élettársi jogviszony között?
A bejegyzett élettársi kapcsolat szabályai alapvetően megegyeznek a házasság szabályaival. Főbb különbségek: kiskorú személy nem köthet bejegyzett élettársi kapcsolatot, a bejegyzett élettársak nem vehetik fel egymás nevét, nem fogadhatnak közösen örökbe, nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítésben, az anya bejegyzett élettársa nem lesz automatikusan a születendő gyermek szülője, ha a felek mindenben megegyeztek a bejegyzett élettársi kapcsolatot közjegyző is felbonthatja. Minden más szabály megegyezik a házasságra vonatkozó szabályokkal."
A meddőségi klinika honlapján ezt találtam:
"Élettársi kapcsolatban élőknél bármilyen kezelés megkezdése előtt közokirat (közjegyzői igazolás) beszerzése szükséges az élettársi kapcsolatról."
Nekünk is kellett ilyen papír.
2 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!