Meddig jár a táppénzt, ha megszűnik a munkáltató?
Figyelt kérdés
Sziasztok! jelenleg GYED-en vagyok, de veszélyeztetett terhes a 2. babámmal, így a doki kiírna táppénzre. Viszont kaptam ma egy fülest, hogy a munkáltatóm rossz helyzetben van és lehet, hogy megszűnik. Májusra vagyok kiírva, ha megszűnik, én kapok attól táppénzt? A táppénzem magasabb lenne, mint a GYED, de rosszul járni sem szeretnék.2008. nov. 15. 15:36
1/4 anonim válasza:
Szia! igen,jár mert a ledolgozott időd után jár valameddig a tápénz.Én pl ' évig melóztam,mielött elmentem tápénzre,és a tápénzjogom majdnem 1 év.A tb-s mondta a melóhelyen,kérdezz rá te is.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, de a kérdésem elsősorban arra irányul, hogy veszélyben van a munkáltatóm, mi van akkor, ha megszűnik közben a munkáltató? Akkor meddig jár a táppénz? köszi!
2008. nov. 15. 16:14
3/4 anonim válasza:
Az én munkáltatóm már szűnik két hónapja, és mivel csak csődeljárással szűnhet meg, felszámolással így ez még elhúzódhat egy , akár két évig is.
A táppénzjogosultságod ettől nem vész el, a terhes nők pedig szülésig táppénzen maradhatnak, nem addig , amíg egyéb betegség esetén.
A jogviszony a szülésig fenn áll.
Ha magasabb a táppénz nyugodtan mehetsz.
Aggódnod emiatt nem kell,mert a táppénzt a cégmegszűnése után is kötelesek intézni a tb felé, bár nálunk a munkaügy pancser,így a tb-nek közvetlenül küldöm az eredeti tp papírt, mióta bejelentették a felszámolást és a cég csak másolatot kap.
Ha táppénzre mész, csak úgy add fel, hogy legyen neked is saját példányod.
Azt nem tudom, hogy gyedről közvetlen lehet-e táppénzre menni.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, ez igazán hasznos volt! Azt nem tudod véletlenül, hogy a GYÁS-sal mi van? Ha akkor még megvan a munkáltató, akkor a besorolási bérem számít, de ha nem??? Ha addig felszámolják?
2008. nov. 17. 12:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!