Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm 18+ os sorozatot nézetett az általános iskolás kisfiával. (szexjelenet tudtommal nem volt benne, horror jellegű volt, én speciel nem mertem megnézni, pedig már 20 múltam). A gyerek láthatóan retteg (persze játszani akarja a nagyfiút és azt mondja nem fél a szülei is erre hivatkoznak), de semmi másról nem lehet vele beszélni a sorozat óta, nem mer bemenni helyekre, remeg, látszik, hogy tiszta görcs. A sorozat első része után rosszul is lett. A testvérei is látták a sorozatot, akik idősebbek nála és még rájuk is hatással volt.

Nagyon mérges vagyok az ismerősömre, amiért ilyen felelőtlen és megnézette a gyerekkel a sorozatot (mert "majd tanul belőle", "hasznára válik" stb.) de nem akarok vele összeveszni. Szerintetek igaza van? Van jogom beleszólni? Vagy egyáltalán mit lehet tenni ilyen esetben?

2019. aug. 24. 09:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én azt gondolom,hogy az ő dolga.Nekem semmi közöm hozzá.
2019. aug. 24. 13:55
 12/20 anonim ***** válasza:
80%
OFF: Grimm mesék :), na az a horror és mégis úton-útfélen olvassák, nézetik kicsikkel ON
2019. aug. 24. 13:59
 13/20 A kérdező kommentje:

11 éves fiú és a csernobilos sorozatról van szó (én nem láttam szóval nem tudom mennyire rémisztő, ezt a gyerek rettegéséből gondolom). Nem kényszerítették nyilván, de nem is a gyerek nyafogott h megnézhesse. Nem voltam ott, a szülők nézték és engedték h nézze velük. És azok után is h az első rész után rosszul lett. Nem nagyítom fel, a rosszulétet úgy kell érteni, hogy hányingere volt és egesz este nem aludt (ezt a testvérétől tudtam meg egyébként).

Beleszólni nincs jogom, de ne mondjak semmit? Sajnalom a gyereket.

2019. aug. 24. 18:12
 14/20 anonim ***** válasza:
66%
Láttam a sorozatot, semmi horrorisztikus nincs benne. Az igaz, hogy eszméletlen megrerhelo lelkileg, de nem a látvány, hanem a történtek és a tények miatt, azt viszont kizart, hogy egy 11 éves átlag gyerek felfogja
2019. aug. 24. 18:17
 15/20 anonim ***** válasza:
68%
Ekkora hisztit csapni a semmi körül.. Nem a te dolgod. És legközelebb ne hazudozz hogy a szülők kényszerítették.
2019. aug. 24. 19:03
 16/20 anonim ***** válasza:
84%

Magyarul semmit nem tudsz a történetröl, csak annyit, hogy a gyerek megnézte azt a sorozatot, amit minden más osztálytársa meg még sok millió más ember is, és ami nem horror, hanem egy dokumentum-sorozat egy megtörtént esetröl.

A gyereket természetesen valamennyire felzaklatta, de emiatt garantáltan nem lesz semmi baja.

Azt meg kizártnak tartom, hogy a szülö kényszerítette volna a gyereket.

EZ tipikusan az a kérdés, ahol valaki bele akar kötni a másikba, és csinálni a feszkót.

Semmi jogod nincs beleszólni és semmi okod sem. Foglalkozz a saját életeddel, nem másokat akarj piszkálni

2019. aug. 24. 19:31
 17/20 A kérdező kommentje:
Ok akkor megpróbálom elengedni a dolgot, csak aggódtam a gyerekért (közeli ismerős). Ki fogja heverni?
2019. aug. 24. 21:30
 18/20 anonim ***** válasza:
67%
Nem, ebbe fog belepusztulni négy és fél év múlva.
2019. aug. 24. 22:34
 19/20 anonim ***** válasza:
49%
Kérdező, neked igazi problémád nincs is hogy mondvacsináltat teremtesz magadnak?
2019. aug. 24. 22:38
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ekkora a fiam. Én nem engedtem neki megnézni még, de beszélgettünk róla, 1-2 év múlva megnézheti. Nem ijedős gyerek, de ez tényleg elég megterhelő lelkileg, a fiam meg nem is az a fajta, aki utána kibeszélné magából, ő magában kattogna rajta, ki tudja meddig. De az ismerosodnek meg tényleg magánügye, hogy mit enged megnézni a saját gyerekének. Lehet, hogy ez még korai volt, de ezt ismeretlenkent nem igazán lehet megítélni.
2019. aug. 25. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!