Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tudnék segíteni egy...

Hogy tudnék segíteni egy eléggé rászoruló ismerősömön? Ingyen vagy nagyon olcsó babacuccokat hol tudnék szerezni?

Figyelt kérdés
Igazából nem zavar, ha azt hiszitek, hogy rólam van szó. Szóval, van 1 kislányom. Az ismerősnek is lánya lesz, így adtam neki elég sok babaruhát. Viszont nagyon megsajnáltam, amikor náluk voltam, alig van pár dolog a baba èrkezésére, pedig nemsokára szül. Se babakocsi,babaágy, de a házban még melegvíz sincs pl. Tudom, hogy ő nem kérne senkitől semmit, de rettenetes volt nézni azt az életkörülményt, amibe van. A kicsim miatt sajna nem tudom pénzzel támogatni, de nem hagy nyugodni a dolog. Mit tudnék tenni? A védőnő meg sem nèzi az otthonokat, hozzánk is csak 2percre ugrott be szülés előtt. Ja és a legrosszabb. Kb egy 16 éves fejével gondolkozik,semmivel nem törődik, pl új babakocsit akar venni annak ellenère, hogy "sokadikán" már szó szerint nincs mit enniük.
2019. aug. 6. 23:41
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Miről beszélsz? Első babájuk lesz, nem c...nyok! Ha sokadik gyereket akarná vállalni, elhiheted, h én sem sajnálnám! De tisztelem a bátorságát, hogy terhesen bele mertek vágni a házvásárlásba, és nem anyuci nyakára viszik a babát, még ha így nehezebb is nekik 1-ről a 2-re jutni! Csak mondom, ez a gyerek ész, hogy nem tudja a fontossági sorrendet. Először kaja legyen az asztalon, utána álmodozzon drága babakocsiról, vegyen új bútort,babacuccokat, szépítse a házat, stb. Én megtehettem volna, hogy a legdrágább babakocsit veszem a lányomnak, mégis megfelelt az, amit egy ismerőstől használtan vettünk. De nem is volt soha olyan, hogy nem volt mit ennünk. (Vagyis de, mikor nincs időm/erőm főzni, előfordul, hogy rendelünk,vagy mekizünk 1et...)
2019. aug. 7. 10:29
 12/22 anonim ***** válasza:
76%
11# de azért remélem annyi esze lesz, hogy egynél megáll..
2019. aug. 7. 11:51
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Jelezd a védőnőnek a fent leírtakat. Ő ismeri a legtöbb babás családot, ő tudja, hogy honnan/kitől lehetne kérni nekik dolgokat. De akár gyűjtést is lehet szervezni (pl. facebookon, nevüket nem említve) nekik, ha te felvállalod mondjuk.

Viszont a gyermekjóléti szolgálat (akiknek amúgy a védőnőnek kötelessége jelezni az ilyet, hogy pl. nincs melegvíz (ami azért valljuk be, egy alapfeltétel lenne), és 'mindjárt' megszületik a baba). Ők jobban odafigyelnének a családra, kapnak adományokat, ruhákat, játékokat, amiket a rászorulóknak el tudnak juttatni. Illetve ők is szoktak gyűjtéseket szervezni. A Vöröskereszttől is lehet segítséget kérni, tartós élelmiszerek tekintetében mondjuk.

Nem tudom, hol éltek, de itt az ezer fős falunkban lehet ebédet hordatni az óvoda konyhájáról. Ha azt mondjuk kifizetik hónap elején, vagy amikor pénzük van, akkor egész hónapra van kajájuk. de az önkormányzathoz/jegyzőhöz nyújthatnak be segélyre is kérelmet akár.

2019. aug. 7. 11:53
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Gyermekvédelmisekhez kéne menni szólni ez ügyben ők tudnak segíteni,ruha,játék,ennivaló segêly .dolgozik ott valamelyikük mert gyes+ családi kevés lesz ,gondolom ha nincs mit enni hó közepén akkor gyedre sem jogosult majd .
2019. aug. 7. 21:39
 15/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, dolgozik a férfi, a csaj pedig táppénzen van, szóval fog kapni gyedet. Szerintem inkább a házfelújítás miatt állnak ilyen szarul most.
2019. aug. 7. 21:56
 16/22 anonim ***** válasza:
75%
Gyedet az kap akinek van elég munkával töltött ideje .
2019. aug. 8. 12:57
 17/22 A kérdező kommentje:
Tudom ki kap gyedet, mivel én is azt kapok! Neki is megvan az ideje, ő is fogja kapni! Persze először csedet, de az már részletkérdés.
2019. aug. 8. 13:37
 18/22 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező!

Érdeklődnék azért így 1 év eltelte után, hogy mi újság ezzel a családdal és a gyerekükkel? Helyrehoztak a hiányosságokat?

2020. szept. 23. 13:52
 19/22 A kérdező kommentje:
Igen, sikerült szépen talpraállniuk! A férfi munkahelyet váltott, és szülői segítséggel ugyan, de elkészült a ház, a kicsinek is megvan mindene, és már úton van a kistesó náluk.
2020. okt. 4. 16:32
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem vesztegettek az idot...
2020. okt. 4. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!