Szopizhatja még az ujját a gyerekem?
Kislányom 1 éves múlt, kb 1 hónapja szoktattam le a cicizésről. Szerintem elég könnyen ment, nem fájt a mellem sem és ő sem sírt vagy ordított érte. Azóta tápszeren alszik el.
Soha nem adtam neki cumit és ahogy látom, az ujjacskáját sem szopizza,inkább csak rágni szokta ha fáj a foga.
Lett valakinek ujjszopós babája egy éves kor felett?
Nem valószínű, hogy rákap az ujjszopásra. Lehet, bepróbálkozik néha-néha, de nem lesz belőle rendszer már ilyenkor.
Amúgy ha 1 éves kora utánig cicizett, akkor miért kap tápszert? vagy eddig is kapott a cici mellé? Ha nem, tök felesleges.
De indokolta valami a tápszert? Tudom, nem a kérdéshez tartozik, csak kíváncsi vagyok. Nálunk pár éve kifejezetten mondta a gyerekorvos, hogy ha elhagyja a cicit (13 hónapos volt akkor) már ne adjak neki ilyesmit. Ő is cicin aludt el, utána pár hétig tejet kapott cumisüvegből, de ezt gyorsan elhagytuk, mert nem tudta rendesen szívni, nem úgy jött belőle, ahogy ő várta volna. Végül lecseréltük csőrös pohárra és vízre.
Igazából csak magán a tápszeren akadtam fent, hogy minek.
Kérdésedre visszatérve utánagondoltam/kérdeztem, sok kisgyerekes ismerősöm között 1 olyan van, akinek fél éves kora után még sikerült cumira szoktatnia a gyerekét (nem is értettem, minek? :o)
Cicizős gyerekek általában a cumisüveggel sem boldogultak el bizonyos kor felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!