Ti hogy csináljátok, hogy időben aludjon a baba/gyerek?
Az egészséges pihenés és fejlődés szempontjából fontos elsősorban az, hogy a gyerek 10 körül azért ágyba kerüljön.(2 éves a lányom, azóta negyedannyi idő van egymásra a párommal, mint annak előtte, pedig viszonylag időben elalszik, csak sokszor ébred).Na de ..
Mennyit vagytok a szabadban? Nekünk a késői alvás ellen a ,,lemozgatás" vált be és a friss levegő.Jó idő van, ha még nem tud menni is kiengedheted a fűbe mászni,homokozni had dolgozza le magát délután rendesen, akár órákra is.Ha megfelelően elfárad akkor fog aludni.Tv-t gondolom nem járattok mellette folyamatosan.Illetve szerintem kezdjétek fokozatosan, először legkésőbb 11-kor aztán 10-kor fektessétek le akár úgy hogy odafekszel mellé és onnantól ,hogy elsötétítettetek többet ne kapcsolj villanyt bárhogy is ellenkezik.
Nekem akkor alszik el a 7 hónapos későn, ha túl korán bealszik és akkor fel is ébred és műsorozik.
Pl.fél 8kor szoktunk a kutyasétából hazaérni. Ha rögtön fürdetek, akkor sírni kezd hogy álmos, 8kor elaltatom látszólag, de felébred 9kor és 11ig megy a bál.
Ha 8kor még egy fél órát szórakoztazom pl ökörködünk a kertben vagy a nappaliban, akkor ugyan nyűgösebb a fürdésnél, de gyorsan elszik.
Más kérdés, hogy az enyém húszpercezik (a felületes és mèly alvás határán megèbred és vissza kell altatni) még vagy 3-mat, de kicsire nem adok.
Persze az esti túlfáradás is lehet oka a nehéz altatásnak, de nálunk nem ez van.
6-os vagyok újra :) Ha hétvégén is 4-ig dolgozik, akkor tényleg nem könnyű összehozni :( Vagy, ha nem is dolgozik, de programotok van.
Azt próbáltad esetleg, hogy a 2. alvásból hamarabb felkelted? Így visszagondolva nálunk is volt ilyen átmeneti időszak és nálunk az bevállt, bár olyankor mindig nyűgösen ébredt és nyűgös is maradt sajnos :( Én reggel nem tudtam korábban ébreszteni, mert ő mindig pacsirta volt.
Első naptól megvolt az esti rutin. Este fürdés, utána már semmi játék, míg szopott, fürdés után cicin aludt el, mikor elválasztottam fürdés után egyből ágy, lefekszem mellé, altató dal megy és ha elalszik kijövök. Kezdetben 7kor fürdött, 8ra elaludt, aztán úgy tűnt ez korai, így toltuk a fürdést 8ra. Most 2 éves elmúlt, 9kor fürdés, max. fél 10re alszik, és ebés után is alszik még 1-től fél4ig (az 1 órás altatás is mindig fix). Ez a 2 időpont, amitől sosem térünk el, ha valahová megyünk is figyelembe vesszük a déli alvását, így nem borul a nap és este is könnyen elalszik.
Egyébként kb. 1 éves koráig csak az esti rutin volt meg, napközben nem volt ilyen rendszer, hagytam, hogy valamennyire maga alakítsa a napirendet és szépen ki is alakult, most már simán órát lehet hozzá igazítani 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!