Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt aki a klímaváltozás...

Van itt aki a klímaváltozás miatt nem vállal gyereket?

Figyelt kérdés

Klímaváltozás, globális felmelegedés ezek miatt van aki nem vállal gyereket?

Vannak ezek a teóriák, hogy élhetetlen lesz a bolygó az embereknek. Szélsőséges időjárás okozta katasztrófák lesznek. A mezőgazdasági termelés nem fogja tudni ellátni az embereket, mert olyan időjárás lesz, h nem lesz elég termény. Nem lesz elég tiszta ivóvíz a környezetszennyezés miatt.

Ezek miatt háborúk lesznek, gazdasági válságok.

Minden 10-max20 éven belül.

Mert, hogy az elmúlt 140 évben, amióta jegyzik az időjárást az utolsó 15 évben volt a 9 legmelegebb év az utóbbi 140 évben.

Egyre több a szélsőséges időjárási jelenség a világban. Romlanak a termés átlagok.

Egyre szennyezettebbek a vizek és egyre kevesebb az ivóvíz.

Most akkor ezek miatt ne vállaljon valaki gyereket?

2019. júl. 27. 01:30
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
77%

Klímaváltozás mindig volt és mindig lesz is! Mi most pont ugyanolyan változásoknak vagyunk szemtanúi, mint pár száz évvel ezelőtt mondjuk egy minijégkorszak idején elők, vagy azok, akik akkor éltek, amikor legalább egy fokkal volt magasabb a föpd átlaghőmérséklete...mert, hogy ilyen is volt. Annak, akit foglalkoztat ez a téma, érdemes lenne sokféle helyről tájékozódni, nem csak a károgó klímakutatók vészjóslatait olvasni. Semmivel nem rosszabb most a helyzet, mint a történelem során bármikor, csak mi ennek vagyunk a szemtanúi, ezért rettegünk. Simán lehet, hogy tömegek fognak meghalni majd egy újabb éhínségben, járványban, polgárháborúban, de ez eddig is megtörtént.

Én vállalok gyerekeket, és nagyon boldog életet élünk, élvezzük a napsütést, a szelet, az esőt, rengeteget beszélgetünk a hulladékkérdésről, szelektíven gyűjtünk, vigyázunk a természetre, az állatok, növények szeretetére és tiszteletére neveljük Őket. Ennyit tehetünk, és milyen jó, hogy teszünk...miközben lubickolunk egymás szeretetében...semmi pénzért, még a klímaváltozástól való félelmem miatt sem hagynám ki!

2019. szept. 6. 10:04
 22/29 A kérdező kommentje:
De mi lesz ha benne lesz a gyereked a "tömegek fognak meghalni majd egy újabb éhínségben, járványban, polgárháborúban, de ez eddig is megtörtént" -ben?
2019. szept. 6. 23:15
 23/29 anonim ***** válasza:
72%

A "de mi lesz, ha" típusú kérdésekkel nem érdemes mélyebben foglalkozni, mert bénítólag hatnak. Persze, nem árt egy forgatókönyvet készíteni: mi kiköltöztünk a nagyvárosból, saját vizünk van saját fúrt kútból, a nap energiáját felhasználva fűtünk-hűtünk, okos házban élünk. Azt gondolom, ha bárhol beüt a krach, mi itt jó sokáig még semmit sem fogunk megérezni abból. Ennyit teszünk.

És nem ítéljük magunkat magányra a "mi lesz, ha" típusú aggodalmak miatt.

2019. szept. 7. 18:14
 24/29 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem a klímaváltozástól való félelem (egyelőre) csak minimálisan hat a fertilitási rátára. Sokkal inkább a gazdasági fejlődéssel áll a dolog párhuzamban. Olyan országokban (vagy kultúrákban), ahol a nők legnagyobb része iskolába jár és utána dolgozni megy, ott nyilván nincs lehetőség 5-6-7 gyereket megszülni.

[link]

[link]

2019. szept. 9. 10:36
 25/29 anonim ***** válasza:
90%

És az is tévhit, hogy a rossz viszonyok, vagy a nyomor tántorítja el a nőket a szüléstől. Sokkal inkább a jómód. Ha egy fiatal nőnek választania kell a szabadság (haverok, buli, utazgatás, karrier) és a gyereknevelés (otthonülés, bezártság, folyamatos mosás és rendrakás) között, az legtöbbször a szabadságot választja.

És még egy cikk: attól, hogy nő a termékenységi ráta, még nem biztos, hogy a megszületett gyerekek száma is nőni fog

[link]

2019. szept. 9. 10:53
 26/29 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem nem lesz klíma válság, mert amint az ivóvíz és az élelmiszer az "új pénz", a társadalmi korlátok hirtelen eltűnnek és jön a háború az életért. Ez majd megoldja a túlnépesedés problémáját, mert hatalmas tömegek fognak áldozatul esni. Az új, kezelhetetlen baktériumok terjedésére se kell olyan sokat várni, az is szed majd bőven áldozatokat, mikor az antibiotikumban fürdő emberek szervezete képtelen lesz védekezni.

De összességében szerintem ez az élet rendje, és ez régen se volt másképp, csak akkor nem ez volt a fenyegetés, hanem a háború, az éhínség, vagy a pestis... Ha az emberiségnek meg kell újulnia, akkor majd megújul. Az, hogy egy be nem következett dolog miatt féltem a gyerekem, annak nincs értelme. Holnapután elütheti egy autó is akár és erre se gondol senki, mikor gyereket vállal.

2019. nov. 12. 08:11
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Kis kiegészítés a 25-öshöz

A trend nem csak Magyarországra jellemző. Hamarosan az egész világon csökkenni fog a népesség. A nyomorban élők között utoljára.

[link]

2019. dec. 17. 13:55
 28/29 anonim ***** válasza:
Ugyanezek a gondolatok cikáztak a fejemben 20 éve, akkor is már a kanyarban volt a klímaváltozás. Mégis 30 évesen meggondoltam a dolgot. Most van két gyerekem és nagyon boldog vagyok és látom hogy ők is azok. Örülök a döntésnek. Nehezebb életük lesz, ez biztos, de az ember rendkívül szívós és talpraesett. Majd megoldódik ez is. Szerencsére mi "jó helyen lakunk" úgy értem lehetne rosszabb a helyzet mondjuk Mian Mar vagy ilyesmi ami tuti víz alatt lesz 30 év milva
2020. febr. 27. 20:12
 29/29 A kérdező kommentje:
Vírusok Orbán drótkerítésén is átjutnak, nem?
2020. febr. 28. 00:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!