Mik a CSOK hátrányai? Úgy értem, van-e olyan elvárásuk, hogy x évig nem lehet majd külföldön dolgozni stb.
Hát én már az igénylés menetében csak a buktatókat láttam. mi hitel nélkül akartuk felvenni egy saját és egy közös gyerekre.
Ott adtam fel mikor a kiszemelt ház vételárából le kellett vonni a garázs árát,ami egyébként a ház része volt fizikálisan is.
Így az eladott lakásom árát beforgatva nem lehetett volna 50-50 százalék tulajdonunk (páromnak kevesebb csak) illetve nem lehetett volna rajta haszonélvezeti jog!
Erről a bankban nem is szóltak,az ingatlanostól tudtam meg.....
A munka végzésről nem tudok nyilatkozni.
De én nem biztatnék senkit se ezek után.
Ha tudsz úgy dolgozni külföldön, hogy fizikailag nem költözöl el...
10 évig a saját tényleges lakóhelyednek kell lennie a csokos ingatlannak.
10 évig életvitelszerűen kell laknod az ingatlant, amit veszel. Csak házastársak kaphatják, közös tulajdonú ingatlanra, illetve van minimum négyzetméter előírás gyerekszám alapján.
Tapasztalat az, hogy a bankban sem tudják, mit kell csinálni vele - úgyhogy inkább egy kisebb létszámú bankba menjetek, ahol fixen egy ügyintézőhöz kerültök mindig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!