Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Hogy tudom ezt megcsinalni 18...

Hogy tudom ezt megcsinalni 18 evesen? (lent)

Figyelt kérdés
A csaladi potlek atutalasa, annak menete erdekel, marmint az en szamlamra, illetve hogy kell e ehhez szulo. Elegem lett, hogy ez a penz az en tanulasombol van, az en esteim miatt, amin ebren vagyok, hogy tanuljak, erre ha kerek valamit egybol az a valasz, hogy dolgozok nyaron, vegyem meg magamnak. Nem sajnaltatom magam, csak nagyon felhuz ez a nyomorult viselkedes.

#pénz #Csaladipotlet
2017. aug. 2. 08:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
68%

Azt azért én sem értem (vállalva a családis népharagot), hogy a bérletre miért kell pénzt kuncsorogni. Aki gyereket vállal az tudja, hogy a gyerek nem 18 éves korig tart, és nem kizárólag kajára meg vízre van szüksége, esetleg némi melegre meg a nagytesó kinőtt holmijaira, hanem egyéb igényei vannak... és azok az igények lehetnek teljesen racionálisak.

Vagy lehet korrektnek is lenni, azt mondani, hogy édesfiam, teher vagy mint a fene, mi éhezünk, húzzál dolgozni ne OKJ-zz vagy hasonló, és akkor ahhoz tartja magát.

2017. aug. 2. 11:20
 12/27 anonim ***** válasza:
63%
Ne haragudjon senki a 11-es válaszadóval értek egyet! Amikor diák voltam nekem is volt kiadásom pl telefonszámla amit soha nem vártam el hogy helyettem fizessenek! De az hogy abbol a kevésből amit az állam adóztat is diákmunka címen, egy fillért nem adtam volna haza! S hogy mire fel? Mert itthon miden létező munkát elláttam amire fel cserébe ezt elvárhattam hogy ne kuncsorogjanak a 40000ftbol mellette ott volt a családi gyerektartás 30 ezer az bőven eleg egy gyerekre
2017. aug. 2. 11:29
 13/27 anonim ***** válasza:
83%

Saját jogon is igényelhető a családi pótlék.

(Mondjuk ez olyankor szokott felmerülni, ha a szülők méltatlanná válnak a gyerek nevelésére, vagy betegség vagy halálok merül fel).

A családi pótlék igényléséhez a „Kérelem családi pótlék megállapítására" című nyomtatványt kell kitölteni. A kitöltött formanyomtatványt ellehet juttatni a Magyar Államkincstárhoz személyesen, vagy postán, le lehet adni személyesen a kormányablaknál, elektronikusan az Ügyfélkapu igénybevételével

Ha a fenti körülmények valamelyike fennáll a kérdező esetében, akkor hajrá, megfogod kapni.

Ha a körülmények nem állnak fenn, akkor bizony marad a diákmunka, ami csak javadra válik, meg némi könnyítést jelent a szülőnek.

2017. aug. 2. 11:31
 14/27 anonim ***** válasza:
70%
Anyukáddal nem lakhatsz egy címen és akkor kérheted hogy neked utalják. Bemész kitöltesz egy papírt és kész. Ha viszont egy a címetek akkor ő kapja. Szóval így tudod elintézni.
2017. aug. 2. 11:33
 15/27 anonim ***** válasza:
80%

Én a kérdező helyében kijelentkeznék otthonról, leadnám a lakáskulcsot és vinném a családit, nehogy már abból jusson a család többi tagjának is kenyérre meg felvágottra.

Elhúznák a balfenéken és élnék mint marci hevesen abból a 13.700 Ft-ból királyként megélnék. Nehogy már a nyomorult szüleim dorbézoljanak az én családimból.

2017. aug. 2. 11:40
 16/27 anonim ***** válasza:
53%

11-12-es: azt ugye fel tudjátok fogni, hogy ami ezelött 18 évvel biztos munkahely/jövedelem volt, az nem feltétlen igaz a mai helyzetre is, azaz ilyen alapon senki (kivéve a ténylegesen milliárdosokat) vállalhatna gyereket, mert egyetlen munkahely sem biztos, söt akár baleset is érhet valakit. HA meg ma van annyi félrett pénzetek, amiböl a mai szinten el lehet tartani és taníttatni egy gyereket 25 éves koráig , akkor nem árt arra is gondolni, hoyg 10 év múva az infláció miatt már csak kenyérre, vízre és fütött szobára elég, másra nem.

Amikor nekem születtek a gyerekeim, akkor igen jó (mérnöki) fizetésem volt, ök 25-27 évesek és abból ma max. a bérletüket tudnák fizetni. HA akkor félrettetm volna az ÖSSZES fizetésemet, ma akkor sem érne jóformán semmit

Nekem szerencsém volt és nem szünt meg a munkahelyem, de nem mindenki van így.

2017. aug. 2. 11:48
 17/27 anonim ***** válasza:
49%

A csp a szüleidnek jár, abbol.fedezik a kajádat, a meleg vizet, térén a fütést, ruhádat.

A szorakozásodat oldd meg magad, 18 vagy, dolgozhatsz nyugodtan.

2017. aug. 2. 11:51
 18/27 anonim ***** válasza:
42%
#16 Ismétlem, akkor jön a B opció: megmondjuk kerekperec a gyereknek, hogy ez a helyzet és mik a lehetőségek, megoldások (diákmunka, hitel, nadrágszíjhúzás). Nem várjuk, hogy 18 évesen majd kisz.pja a kisujjából azt, hogy eddig teljes körű eltartás volt, mostantól fiam meg azt csinálsz, amit akarsz. Tudom, itt mindenki 13 éves korától a vagonokat rakodott önként és dalolva, de a 18. szülinappal ritkán jön a valódi felelősségérzet a pénzügyek terén, erre tanítani és nevelni kell a gyereket, nem pedig erődemonstrálni, amit errefelé szokás.
2017. aug. 2. 11:52
 19/27 anonim ***** válasza:
30%
#16 Amúgy meg furcsa életképességet várni 18 évesektől, ha a szülője arra nem képes, hogy az adott helyzethez rugalmasan alkalmazkodva átképezze magát és előteremtse a zabálnivalóra a pénzt :)
2017. aug. 2. 11:53
 20/27 anonim ***** válasza:
36%
Csak akkor igényelheted te, ha nem egy háztartásban élsz a szüleiddel.
2017. aug. 2. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!