Hogy tudom ezt megcsinalni 18 evesen? (lent)

Azt azért én sem értem (vállalva a családis népharagot), hogy a bérletre miért kell pénzt kuncsorogni. Aki gyereket vállal az tudja, hogy a gyerek nem 18 éves korig tart, és nem kizárólag kajára meg vízre van szüksége, esetleg némi melegre meg a nagytesó kinőtt holmijaira, hanem egyéb igényei vannak... és azok az igények lehetnek teljesen racionálisak.
Vagy lehet korrektnek is lenni, azt mondani, hogy édesfiam, teher vagy mint a fene, mi éhezünk, húzzál dolgozni ne OKJ-zz vagy hasonló, és akkor ahhoz tartja magát.

Saját jogon is igényelhető a családi pótlék.
(Mondjuk ez olyankor szokott felmerülni, ha a szülők méltatlanná válnak a gyerek nevelésére, vagy betegség vagy halálok merül fel).
A családi pótlék igényléséhez a „Kérelem családi pótlék megállapítására" című nyomtatványt kell kitölteni. A kitöltött formanyomtatványt ellehet juttatni a Magyar Államkincstárhoz személyesen, vagy postán, le lehet adni személyesen a kormányablaknál, elektronikusan az Ügyfélkapu igénybevételével
Ha a fenti körülmények valamelyike fennáll a kérdező esetében, akkor hajrá, megfogod kapni.
Ha a körülmények nem állnak fenn, akkor bizony marad a diákmunka, ami csak javadra válik, meg némi könnyítést jelent a szülőnek.

Én a kérdező helyében kijelentkeznék otthonról, leadnám a lakáskulcsot és vinném a családit, nehogy már abból jusson a család többi tagjának is kenyérre meg felvágottra.
Elhúznák a balfenéken és élnék mint marci hevesen abból a 13.700 Ft-ból királyként megélnék. Nehogy már a nyomorult szüleim dorbézoljanak az én családimból.

11-12-es: azt ugye fel tudjátok fogni, hogy ami ezelött 18 évvel biztos munkahely/jövedelem volt, az nem feltétlen igaz a mai helyzetre is, azaz ilyen alapon senki (kivéve a ténylegesen milliárdosokat) vállalhatna gyereket, mert egyetlen munkahely sem biztos, söt akár baleset is érhet valakit. HA meg ma van annyi félrett pénzetek, amiböl a mai szinten el lehet tartani és taníttatni egy gyereket 25 éves koráig , akkor nem árt arra is gondolni, hoyg 10 év múva az infláció miatt már csak kenyérre, vízre és fütött szobára elég, másra nem.
Amikor nekem születtek a gyerekeim, akkor igen jó (mérnöki) fizetésem volt, ök 25-27 évesek és abból ma max. a bérletüket tudnák fizetni. HA akkor félrettetm volna az ÖSSZES fizetésemet, ma akkor sem érne jóformán semmit
Nekem szerencsém volt és nem szünt meg a munkahelyem, de nem mindenki van így.

A csp a szüleidnek jár, abbol.fedezik a kajádat, a meleg vizet, térén a fütést, ruhádat.
A szorakozásodat oldd meg magad, 18 vagy, dolgozhatsz nyugodtan.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!