Mikor szokott jönni a családi pótlék és a családi adókedvezményt csak akkor kapom amikor dolgozok?
November 5-én szültem és kaptam családi pótlékot december 5-én ami az egyszeri anyasági támogatással együtt jött meg december 29-én. Ez volt a novemberi meg a decemberi? Nem minden hónap elején szokott jönni? Januári mikor fog?
Másik kérdésem pedig, hogy mikor betöltöttem a 12.hetet kértem a családi adókedvezményt a 10ezer forintot és míg dolgoztam kaptam is, azóta viszont nem. Táppénz meg CSED, GYED, GYES idején az nem jár, csak majd ha dolgozok megint?
Rendben, hogy kikérted az igazolást, de le is adtad a bérelszámolásra?
Utólag vissza fogod tudni kérni, ne aggódj.
A családi pótlék minden hónap második munkanapján érkezik. Kivételek viszont akadnak, pl most január elején nem jön, mert a mostanit decemberben, karácsony előtt utalták.
A következő majd február elején lesz.
A családi adókedvezmény biztos nincs benne a Csedben? Igényelted szülés után?
Nem egyszerre érkezik a csed és családi pótlék, mert nem egy helyről utalják.
Az adókedvezményről nyilatkozni kell. AZ igényléssel együtt le kellett volna adni egy papírt, hogy te havonta szeretnéd kérni, és már nem a magzatit.
Ja, és most majd újra nyilatkoznod kell, mert minden évben ugye új adóév kezdődik.
Amit nem vettél igénybe, azt az adóbevallásban tudod majd kérni.
Ezt nem tudtam, hogy ha megszültem újra kell igényelni. Írtam a főnökömnek és ezt irta vissza:
2016-ra szerintem úgy számfejtették. Ebben az évben meg újra kell igényelni. Majd küldenek hozzá papírokat,gondolom. Bár amit most kapsz, azt nem tudom, hogy adóköteles-e egyáltalán.
Mivel terhesen magzati adókedvezményt kértél, ezért szülés után nem tudják elszámolni, ha nem nyilatkozol újra.
Persze, hogy adóköteles (mi adómentes manapság Magyarországon???).
A csedből SZJA-t vonnak, a gyedből szintén+ nyugdíjjárulékot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!