Az egyedülálló családi pótlék kizárja a családi adókedvezményt?
Kérlek segítsetek ha tudtok! Egyedül maradtam 2 kisgyermekemmel,ezért szeretném az egyedülálló családit igénybe venni, viszont nem tudom, hogy a családi adókedvezményt ugyanúgy igénybe vehetem -e akkor?!
Ha valaki tudja kérem segítsen azzal, hogy megírja!
Köszönöm szépen!
Idézem az Szja törvény 29/A. paragrafust:
(3)A családi kedvezmény érvényesítésére jogosult
a) az a magánszemély, aki a családok támogatásáról szóló törvény szerint gyermekre tekintettel családi pótlékra jogosult, továbbá a jogosulttal közös háztartásban élő, családi pótlékra nem jogosult házastársa...
Nagyon szépen köszönöm!!!! :)
Nagyon sokat segítettetek a válaszaitokat!!!Hétfőn megyek is intézkedni!
Köszönöm szépen mindenkinek!!!!
Szövegértelmezés: A "jogosult" és a "kap" nem ugyanaz.
Ha én kapom a családi pótlékot, attól még apa is igényelheti a kedvezményt. Mert ő is jogosult, csak kettőnk közül én igénylem...
Kérdező: Természetesen igényelheted, Nettó 20.000 Ft-tal lesz több a fizetésed, ha van annyi adó és járulék a fizetéseden.
Az egyedülálló családi pótlék csak a közös érvényesítést és a megosztást zárja ki, nyugi.
Te igénybe veheted mindkettőt.
A családi kedvezmény pedig igenis összefügg a csp-kal, a csp-re jogosult szülő veheti igénybe a családi kedvezményt (nem pedig a családi pótlékban részesülő).
Családi pótlékra nem jogosult, közös háztartásban élő élettárssal pedig év végi bevallásban megoszthatja a csp-re jogosult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!